Skip to main content

Νέο οστεοφυλάκιο στα δημοτικά Κοιμητήρια Νέας Μηχανιώνας

Κατασκευάστηκαν έξι τεμάχια φορέων οστεοθηκών, καθένας από τους οποίους περιέχει 70 θέσεις, με τις συνολικές οστεοθήκες να αριθμούν τις 420.

Ένα έργο μεγάλης σπουδαιότητας ανέλαβε η υλοποιήσει η Διοίκηση του Δήμου Θερμαϊκού, σε ανταπόκριση σχετικού αιτήματος της τοπικής κοινωνίας και το οποίο έρχεται να συνεισφέρει στη βέλτιστη λειτουργία των δημοτικών Κοιμητηρίων της Ν. Μηχανιώνας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε η προμήθεια και εγκατάσταση νέων μεταλλικών οστεοφυλακίων, τα οποία πληρούν όλες τις σύγχρονες τεχνικές προδιαγραφές και εξυπηρετούν τις αυξημένες ανάγκες φύλαξης των οστών, η προφύλαξη του οποίου προβλέφθηκε με την εγκατάσταση μεταλλικού στεγάστρου.

Κατασκευάστηκαν έξι τεμάχια φορέων οστεοθηκών, καθένας από τους οποίους περιέχει 70 θέσεις, με τις συνολικές οστεοθήκες να αριθμούν τις 420 και οι οποίες είναι διαστάσεων 29 χ 30 χ 50 εκ. και κατασκευασμένες από λαμαρίνα. Στην μπροστινή όψη των φορέων των οστεοθηκών τοποθετήθηκε σε κάθε σειρά, πάνω και κάτω, λάμα βιδωτή, με σκοπό να  μην μπορούν να εξέλθουν οι οστεοθήκες όταν τοποθετηθούν στη θέση τους και κατά συνέπεια, να αποφεύγονται τυχόν δολιοφθορές. Επίσης, στην μπροστινή όψη των οστεοθηκών υπάρχουν λαμάκια, ώστε να αποτελούν θέση τοποθέτησης προσωπικών αντικειμένων.

Άλλες εργασίες περιελάμβαναν την τοποθέτηση συρόμενης πόρτας και κηροστασίων, αλλά και βάψιμο του χώρου, ώστε να εξασφαλισθεί η αισθητική αποκατάσταση του χώρου, συνάδοντας με τη σημασία και την ιερότητά του.

Η ανάδειξη αναδόχου εκτέλεσης της προμήθειας έγινε με διαγωνισμό και χρηματοδοτήθηκε από πόρους του Δήμου, ενώ το έργο εντάσσεται στην από καιρού προσπάθεια του Δήμου Θερμαϊκού για σεβασμό στους τεθνεώτες και ευταξία στο χώρο των Κοιμητηρίων.