Skip to main content

Νέο πάγωμα στις ποινές για μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό

Η λογική των ποινών υπάρχει μόνον όταν θα υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών για να μπουν όλοι στο σύστημα», εξήγησε ο υπουργός Υγείας.

Δεν θα εφαρμοστούν από 1η Δεκεμβρίου, όπως προβλεπόταν, τα αντικίνητρα για τη μη εγγραφή στον Προσωπικό Γιατρό, όπως προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μιλώντας στον τ/σ MEGA, ο κ. Πλεύρης ανακοίνωσε ότι σήμερα θα εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για την παράταση της εφαρμογής των αντικινήτρων μετά την 1η Δεκεμβρίου.

«Η λογική των ποινών υπάρχει μόνον όταν θα υπάρχει πλήρης επάρκεια γιατρών για να μπουν όλοι στο σύστημα», εξήγησε και πρόσθεσε ότι ο θεσμός χρειάζεται χρόνο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός, 4.700.000 πολίτες και 3.400 γιατροί έχουν εγγραφεί στα μητρώα του Προσωπικού Γιατρού. Παράλληλα, μέσα στο Νοέμβριο 1 εκατομμύριο πολίτες έκαναν δωρεάν ραντεβού μέσω του Προσωπικού Γιατρού.

«Ήδη μπήκαν από τις ειδικότητες αλλά δεν έχουν ενεργοποιηθεί οι συμβάσεις τους και είμαστε και σε άλλες συνεννοήσεις με στους συλλόγους να βάλουμε παραπάνω», ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας ανέφερε ότι θα ανακοινωθούν νέα κίνητρα για την εγγραφή γιατρών στο σύστημα, καθώς σκοπός του υπουργείου είναι να προσελκύσει περισσότερους ιδιώτες και να υπάρχει πλήρης κάλυψη.

Σημειώνεται ότι η εφαρμογή των αντικινήτρων είχε ήδη πάρει μια παράταση από την 1η Οκτωβρίου για την 1η Δεκεμβρίου.