Skip to main content

Ερντογάν: Η Ελλάδα να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα την οδηγήσουν στην καταστροφή

Εμμένει ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν στις προκλητικές δηλώσεις μετά το νέο μήνυμα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τις προκλητικές δηλώσεις συνεχίζει η Άγκυρα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να δηλώνει σήμερα ότι η Τουρκία γνωρίζει ποιος έστρεψε την Ελλάδα κατά της Τουρκίας μετά από 100 χρόνια.

Κατά την εναρκτήρια ομιλία του στην συνέλευση της τουρκικής βουλής είπε χαρακτηριστικά: «Ξέρουμε πολύ καλά ποιος εξαπέλυσε την Ελλάδα ξανά πάνω μας μετά από 100 χρόνια». «Γνωρίζουμε το παιχνίδι που παίζεται με αυτόν τον τρόπο», πρόσθεσε.

 

Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί την Ελλάδα να απέχει από προκλήσεις που θα οδηγήσουν την ίδια και τον λαό της στην καταστροφή. «Η ενθάρρυνση της Ελλάδας, που στρατιωτικοποιεί τα νησιά του Αιγαίου, είναι ασυμβίβαστη με τη λογική και τη συμμαχία. Συμβουλεύουμε την ελληνική διοίκηση να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα οδηγήσουν σε καταστροφή για την ίδια και τον λαό της».

Το αίτημα Μητσοτάκη σε Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε στην Άγκυρα νέο αποφασιστικό μήνυμα για την προάσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας κατά την συνάντησή του με την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη Σόφια.

O Κυριάκος Μητσοτάκης ενημέρωσε την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις τελευταίες εξελίξεις που αφορούν την κλιμάκωση της τουρκικής παραβατικότητας.

Επανέλαβε τη σταθερή προσήλωσή του στο διάλογο στη βάση του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και την αποφασιστικότητά του να υπερασπιστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας και ζήτησε την αποφασιστική στήριξη της Ε.Ε απέναντι στην επιθετικότητα και τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας.