Skip to main content

Νέο στρατηγείο στη Θεσσαλονίκη για τους Οινοποιούς Βορείου Ελλάδος

Σε νέο χώρο, που θα είναι επισκέψιμος και θα έχει στόχο να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το κρασί, μετακομίζει η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Μια μετακόμιση όλο… νόημα σε έναν καινούριο χώρο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που θα εξελιχθεί σε νέο στρατηγείο, θα είναι επισκέψιμος και φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο αναφοράς για το κρασί, δρομολογεί η Ένωση «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος».

Συγκεκριμένα, στα μέσα Απριλίου η Ένωση θα αποκτήσει νέα βάση στην οδό Ολυμπίου Διαμαντή, για την οποία, πέραν της στέγασης των γραφείων της, έχει σχέδια σε πρώτη φάση για τη διοργάνωση γευσιγνωσιών και εκδηλώσεων γύρω από το κρασί και σε επόμενη και πιο φιλόδοξων δράσεων.

Η κίνηση αυτή είναι ουσιαστικά ένα πρώτο, μικρό βήμα στο πλαίσιο ενός γενικότερου σχεδιασμού που είχαν εδώ και καιρό οι οινοποιοί Βορείου Ελλάδος για τη δημιουργία του Σπιτιού του Κρασιού. Η επιθυμητή πρόσβαση στα απαιτούμενα κεφάλαια για το Σπίτι του Κρασιού, η οποία επιδιώχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, αλλά δεν επετεύχθη, δεν αποθάρρυνε την Ένωση, που, αν και για την ώρα δεν υλοποιεί τον αρχικό σχεδιασμό της όπως τον είχε οραματιστεί, επιλέγει να μην μείνει αδρανής, αλλά να στηριχθεί στις δικές της δυνάμεις, βάζοντας το πρώτο λιθαράκι.

Ο νέος χώρος, που θα είναι μεγαλύτερος σε επιφάνεια από τα σημερινά γραφεία, θα είναι σε θέση να φιλοξενήσει μικρής έκτασης οινικές εκδηλώσεις και να δημιουργήσει ευκαιρίες επαφής με τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης.

Οι οινοπαραγωγοί της Βόρειας Ελλάδας οραματίζονται εδώ και χρόνια τη δημιουργία μιας οργανωμένης οινικής… εστίας στη Θεσσαλονίκη, με σκοπούς την ενίσχυση του οινοτουρισμού, την ανάδειξη της δυναμικής του βορειοελλαδικού αμπελώνα, αλλά και έναν εκπαιδευτικό ρόλο, ώστε το κοινό να γνωρίσει και να εξοικειωθεί με την οινοπαραγωγή της ευρύτερης περιοχής.

Σημειώνεται ότι τα σημερινά γραφεία της Ένωσης «Οινοποιοί Βορείου Ελλάδος» βρίσκονται στην οδό Γιαννιτσών.