Skip to main content

Νέο σύστημα χρέωσης στα διόδια Αθηνών -Λαμίας

Χαράτσι στις τιμές των διοδίων αποφάσισε η εταιρία Νέα Οδός.
Κατά 50% ακριβότερα θα πληρώνουν τα διόδια από 29 Σεπτεμβρίου, οι οδηγοί στην Εθνική οδό Αθήνα-Θεσσαλονίκη με απόφαση της εταιρίας Νέα Οδός, που έχει αναλάβει την κατασκευή και εκμετάλλευση του αυτοκινητοδρόμου Ιονία οδός από Αντίρριο ως Ιωάννινα και το τμήμα του ΠΑΘΕ από Αθήνα- Ανισόπεδος Κόμβος Μεταμόρφωσης ως τη Σκάρφεια και τον συνδετήριο κλάδο Σχηματάρι- Χαλκίδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρίας θα  εφαρμοστεί το νέο σύστημα της χιλιομετροχρέωσης,  δηλαδή καταβολή διοδίων ανάλογα με την απόσταση.
Σύμφωνα με τις νέες χρεώσεις, η τιμή του διοδίου προσδιορίζεται σε 0,031 ευρώ συν ΦΠΑ, δηλαδή περίπου σε 0,037 ευρώ ανά διανυόμενο χιλιόμετρο. Ο οδηγός, δηλαδή, που θα διανύσει ολόκληρο τον αυτοκινητόδρομο, θα πληρώσει 15,4 ευρώ από τα 10, που είναι σήμερα.

Ωστόσο, κερδισμένοι βγαίνουν όσοι θα κάνουν σύντομες διαδρομές, δηλαδή ως τη Χαλκίδα ή ως τη Θήβα καθώς θα πληρώνουν περίπου 33% λιγότερο σε σύγκριση με τη σημερινή τιμή. Συγκεκριμένα, με το υφιστάμενο σύστημα πληρώνουν στη διαδρομή Αθήνα- Χαλκίδα μετ΄ επιστροφής συνολικά 5,50 ευρώ, ενώ με το νέο σύστημα θα πληρώνουν 3,70 ευρώ.

Χριστίνα Καραμανίδου