Skip to main content

Νέο ταρτάν στα κουλουάρ του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης

Ο αγωνιστικός χώρος του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης παραδίδεται στους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους πριν το τέλος του έτους.

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται πλέον οι εργασίες ανακατασκευής του αγωνιστικού χώρου του Δημοτικού Σταδίου Νεάπολης στην περιοχή Στρεμπενιώτη.

Mε την ολοκλήρωση της αντικατάστασης των κουλουάρ στίβου γύρω από τον αγωνιστικό χώρο με νέους πλαστικούς διαδρόμους, έργο που ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες με την αφαίρεση του παλιού και ακατάλληλου ταρτάν, ο χώρος αναμένεται να παραδοθεί στους πολίτες και τους αθλητικούς συλλόγους πριν το τέλος του έτους.

Η υλοποίηση του έργου βρίσκεται από χθες στη φάση της τοποθέτησης της απαραίτητης υποδομής στους διαδρόμους στίβου, που αποτελεί το τελευταίο στάδιο πριν την επίστρωση του ταρτάν, και η οποία θα γίνει τις επόμενες ημέρες. Τις εργασίες επιθεώρησε σήμερα το πρωί ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Αντώνης Σαουλίδης, ο οποίος ενημερώθηκε από τον εκπρόσωπο της κατασκευάστριας εταιρίας για την εξέλιξή τους.

Ως υπερτοπικής σημασίας χαρακτηρίζει όλο το έργο της αναμόρφωσης του σταδίου ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών Σίμος Δανιηλίδης και προσθέτει: «τα τελευταία χρόνια, επενδύουμε με συνέπεια και επιμονή σε δράσεις αλλά κυρίως σε έργα αθλητισμού, σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες. Ένα τέτοιο έργο, με κόστος 3,6 εκατ. ευρώ που προέρχονται από το δημοτικό ταμείο, είναι το ‘‘στολίδι’’ στην περιοχή Στρεμπενιώτη».

«Πρόκειται για ένα πρότυπο αθλητικό κέντρο, σημείο αναφοράς για όλη τη Θεσσαλονίκη. Οι υποδομές του Δημοτικού Σταδίου είχαν φτάσει σε οριακό σημείο, λόγω της μη συντήρησής του από τότε που κατασκευάστηκε. Ως εκ τούτου, η απόφαση για καθολική ανακατασκευή, ανακαίνιση και αναμόρφωση του αθλητικού κέντρου ήταν για μας επιβεβλημένη», επισήμανε ο κ. Σαουλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, έργα όπως αυτά επιβεβαιώνουν την προσήλωση του δήμου σε έργα υποδομών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Το έργο συνολικά

Οι εργασίες στα κουλουάρ με ταρτάν τελευταίας γενιάς με οργανωμένη υποδομή, που περιλαμβάνει ακόμη και την αποτροπή της ανάπτυξης μικροοργανισμών (εργασίες που καθυστέρησαν λόγω των capital controls αλλά και λόγω τεχνικών θεμάτων) είναι οι τελευταίες που γίνονται για την ολική αναμόρφωση του αγωνιστικού χώρου.

Όλο το προηγούμενο διάστημα, είχαν προηγηθεί  εργασίες τοποθέτησης νέου σύγχρονου και τελευταίας γενιάς φυσικού χλοοτάπητα, ενώ ταυτόχρονα ολοκληρώθηκε η ανακατασκευή των κερκίδων, δημιουργώντας σε αυτές ειδικούς χώρους, κατάλληλα διαμορφωμένους και εξοπλισμένους για την ανάπτυξη και άλλων δραστηριοτήτων.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της ίδιας εργολαβίας, είχαν ανακαινιστεί πλήρως τα παρακείμενα βοηθητικά γήπεδα ποδοσφαίρου 5Χ5 και 7Χ7. Συγκεκριμένα, αντικαταστάθηκαν οι πλαστικοί τάπητες με άριστης ποιότητας υλικό, καθώς και οι περιφράξεις.