Skip to main content

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα σήμερα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να απευθύνει νέο τηλεοπτικό μήνυμα προς τους πολίτες της χώρας μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ.

Νέο τηλεοπτικό μήνυμα - μετά και τις αποφάσεις της ΕΚΤ- θα απευθύνει εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Όπως ανακοινώθηκε, η ενημέρωση των πολιτικών συντακτών που ήταν προγραμματισμένη για τις 13.30 αναβάλλεται.

Η ακριβής ώρα των δηλώσεων του Πρωθυπουργού θα ανακοινωθεί εντός της ημέρας.

Σημειώνεται ότι η ΕΚΤ ανακοίνωσε τα ξημερώματα την αποδέσμευση 750 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επαναγορά δημόσιου και ιδιωτικού χρέους, κάνοντας μια «ένεση» ρευστότητας για να αντιμετωπιστεί ο αντίκτυπος της πανδημίας του κορωνοϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία. Το νέο πακέτο μέτρων συμπεριλαμβάνει μέρος του δημόσιου χρέους της Ελλάδας, που δεν είχε συμπεριληφθεί σε προηγούμενες αγορές αξιογράφων από την ΕΚΤ.

Κυβερνητικές πηγές χαρακτήριζαν νωρίτερα «τεράστια επιτυχία που δεν έγινε τυχαία και από μόνη της» την ένταξη της Ελλάδας στα 750 δισ. ευρώ και στο καθεστώς QE (quantitative easing ή ποσοτική χαλάρωση) της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Οι ίδιες πηγές σχολίαζαν πως είναι «τεράστια προσωπική επιτυχία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη», καθώς έγινε έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία που είχε ο ίδιος χθες το πρωί με την επικεφαλής της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ.