Skip to main content

Νεοκλασικά στην Πλάκα γίνονται... ξενοδοχεία - μπουτίκ

Οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα, που εξακολουθούν να έχουν ρευστότητα, θεωρούν απαραίτητο ένα άνοιγμα τους στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Είναι δύο νεοκλασικά κτήρια στην πιο ιστορική συνοικία της Αθήνας, την Πλάκα. Οπως πληροφορείται η Voria.gr, μεγάλος ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος τα νοίκιασε με μακροχρόνια μίσθωση από τον ιδιοκτήτη τους (πρόκειται για τον επίσης... «ιστορικό» εστιάτορα της Αθήνας) και θα τα μετατρέψει σε ξενοδοχεία – μπουτίκ.

Σύμφωνα με τους γνώστες του αντικειμένου στο ένα από αυτά τα κτήρια είχε λειτουργήσει το 1836 ένα από τα πρώτα – αν όχι το πρώτο – ξενοδοχεία της ελληνικής πρωτεύουσας, το «Αίολος». Και τώρα, αφού ανακαινισθεί, θα ξανανοίξει τις πόρτες τους, για τον ίδιο λόγο.

Το εντυπωσιακό, πάντως, πέραν του προφανούς, παραπάνω, είναι ότι οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στην Ελλάδα, που εξακολουθούν να έχουν ρευστότητα, θεωρούν απαραίτητο ένα άνοιγμα τους στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Ο λόγος; Είναι απίστευτη η ζήτηση για ξενοδοχεία στην Αθήνα. Σχεδόν παντού, στο κέντρο της, «ξεφυτρώνουν» νέες μονάδες, για να καλύψουν τις ανάγκες για κλίνες.

Κι όλα αυτά, ενώ για κάθε 100 ξενοδοχειακές κλίνες αντιστοιχούν 70 κλίνες μέσω AirBnb. Παρ' όλα αυτά, οι ανάγκες παραμένουν ακόμα μεγάλες.

Το ίδιο ακριβώς συμπέρασμα ισχύει και για τη Θεσσαλονίκη, όπου επίσης νέες ξενοδοχειακές μονάδες βρίσκονται στα σκαριά, αφού η ζήτηση για κλίνες συνεχώς αυξάνει.