Skip to main content

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία για παρέμβαση εισαγγελέα σε μαθητές

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης ζητά να μην ασκηθεί καμία δίωξη σε μαθητές που διεκδικούν τη βελτίωση της σχολικής τους καθημερινότητας.

Την ανησυχία και την έκπληξη τους εκφράζουν με ανακοίνωσή τους μέλη της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για την υπόθεση της εισαγγελικής παρέμβασης σε βάρος μαθητών του 1ου γυμνασίου της Περαίας, επειδή προχώρησαν σε κατάληψη της σχολικής μονάδας τους για θέματα καθαριότητας και φύλαξης (δείτε εδώ).

«Άραγε η απάντηση της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας αλλά και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας στα δίκαια αιτήματα των μαθητών για κάλυψη των εκπαιδευτικών τους αναγκών εμπεριέχει δικογραφίες και συλλήψεις; Αυτή είναι η απάντησή τους στους μαθητές που ζητούν καλύτερα και σύγχρονα σχολεία, χωρίς κενές θέσεις καθηγητών και χωρίς ελλείψεις στις υποδομές;», αναφέρει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα καταγγέλλει «τις κατασταλτικές» όπως αναφέρει ενέργειες και ζητά να μην ασκηθεί καμία δίωξη σε μαθητές που διεκδικούν τη βελτίωση της σχολικής τους καθημερινότητας.

«Η “κανονικότητα” του Κυριάκου Μητσοτάκη και της ΝΔ είναι βαθιά αντιδημοκρατική και αυταρχική, και μας γυρίζει πολλά χρόνια πίσω. Είμαστε εδώ για να βάλουμε μπλόκο στα σχέδιά τους. Είμαστε εδώ για να διεκδικήσουμε σχολεία σύγχρονα και ανοιχτά σε όλους και όλες, που να καλύπτουν τις ανάγκες και τα όνειρα των μαθητών και των μαθητριών», καταλήγει η ανακοίνωση.