Skip to main content

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στο Πανεπιστήμιο

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκη ασκεί κριτική στην κυβέρνηση μετά τα επεισόδια στο ΑΠΘ και τον τραυματισμό 20χρονου φοιτητή.

Επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης εξαπολύει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, μετά τον τραυματισμό φοιτητή κατά τη διάρκεια επεισοδίων.

«Αστυνομικός εκτόξευσε χειροβομβίδα κρότου λάμψης σε ευθεία βολή εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου τραυματίζοντας σοβαρά φοιτητή στο κεφάλι. Ο φοιτητής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μέσα στα αίματα. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη θέλει νεκρό στο Πανεπιστήμιο. Η ευθύνη και για αυτή την εγκληματική ενέργεια όπως και για όλες τις προηγούμενες, βαραίνει την κυβέρνηση της βιας και της τρομοκρατίας», σημειώνει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης και προσθέτει: «Μάθετε κ. Μητσοτάκη πως οι εποχές του «Κράτους της Δεξιάς» και της χωροφυλακής πέρασαν και δεν θα επιτρέψουμε να επιστρέψουν».

«Δε θα ανεχτούμε άλλο τους ένοπλους τραμπούκους σας μέσα στα πανεπιστήμια. Θα αντισταθούμε για το δίκαιο και τη δημοκρατία. Δεν θα επιτρέψουμε να θρηνήσουμε άλλα θύματα αστυνομικής καταστολής».

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε πορεία στις 19:00 στην Καμάρα.