Skip to main content

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης: Το πανό ήταν για τη Γεωργία - Αναίτιες οι προσαγωγές

Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης καταγγέλλει πως βρέθηκε αντιμέτωπη με την υπέρμετρη αντίδραση της κυβέρνησης και χαρακτηρίζει αναίτιες τις προσαγωγές.

Ανακοίνωση για την προσαγωγή τριών μελών της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την προσπάθεια ανάρτησης πανό στον Λευκό Πύργο ως ένδειξη αλληλεγγύης στην 24χρονη Γεωργία εξέδωσε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε - Θεσσαλονίκη: Επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στον Λευκό Πύργο - Τρεις προσαγωγές

Όπως καταγγέλλει η κομματική οργάνωση σε σχετική ανακοίνωση «η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιμέτωπη με την υπέρμετρη αντίδραση της κυβέρνησης» και χαρακτηρίζει αναίτια την προσαγωγή των μελών.

«Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως θα είμαστε απέναντι κάθε ευπόληπτη ελίτ που θεωρεί δεδομένη την ατιμωρησία για τα εγκλήματά της πάνω στα σώματά μας και πλάι σε κάθε έναν και κάθε μία που βάλλεται απ' την ασυδοσία που απολαμβάνουν οι θύτες», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

«Σήμερα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης βρέθηκε αντιμέτωπη με την υπέρμετρη αντίδραση της κυβέρνησης που εμπόδισε την παρέμβασή μας στο Λευκό Πύργο με στόχο την ένδειξη αλληλεγγύης στην 24χρονη Γεωργία και στα υπόλοιπα θύματα έμφυλης βίας.

Κατά την παρέμβασή μας, προσήχθησαν τρεις σύντροφοί μας εντελώς αναίτια, μονάχα για να μας δείξει το κράτος τη δύναμη και τις προτεραιότητες του. Δεν μας κάνει καμία εντύπωση πως οι αρμόδιοι εντολοδότες αξιωματούχοι επιλέγουν να προστατεύουν τους εγκληματίες και να διαλύουν παρεμβάσεις και κάθε είδους δράση αλληλέγγυων που στέκονται εμπράκτως στην πλευρά των θυμάτων και των αδικημένων. Επέδειξαν άμεσα αντανακλαστικά κατά της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ με πάνω από 50 αστυνομικούς των ομάδων Δίας και Δράση να χειροδικούν, να τρομοκρατούν, παραβιάζοντας κάθε υγειονομικό μέτρο προστασίας.

Εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως θα είμαστε απέναντι κάθε ευπόληπτη ελίτ που θεωρεί δεδομένη την ατιμωρησία για τα εγκλήματά της πάνω στα σώματά μας και πλάι σε κάθε έναν και κάθε μία που βάλλεται απ' την ασυδοσία που απολαμβάνουν οι θύτες.

Ακολουθεί η ανακοίνωση στήριξης στην 24χρονη Γεωργία και στα θύματα έμφυλης βίας:

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗΝ ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ
ΕΊΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΚΑΘΕ ΓΕΩΡΓΙΑ

Τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει στο φως η σοκαριστική μαρτυρία της 24χρονης Γεωργίας που βρήκε το θάρρος να βγει μπροστά και να καταγγείλει τους βιαστές της. Η αποκάλυψη αυτή άνοιξε την πόρτα για την ανακάλυψη της δράσης ενός μεγάλου και ισχυρού κυκλώματος βιαστών, με διασυνδέσεις στον επιχειρηματικό κόσμο, τα Media και την πολιτική ελίτ.

Από την πρώτη κιόλας μέρα δημοσιοποίησης του θέματος, έπεσε φως στην υπόθεση από ακτιβιστές αλλά και από όλη την κοινωνία μέσω των social media. Μια προσπάθεια αποκάλυψης της αλήθειας που όμως ήρθε σε πλήρη αντιδιαστολή με την πρακτική διαστρέβλωσης και συγκάλυψης από τα ελληνικά ΜΜΕ. Το προφίλ του «νέου», «πλούσιου» και «ωραίου» που δεν έχει ανάγκη να βιάσει για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του επιθυμίες και το προφίλ του ευπόληπτου γνωστού επιχειρηματία επισκίασε την πραγματικότητα. Μια πραγματικότητα που δεν είναι άλλη από το γεγονός ότι ο βιασμός δεν είναι ανάγκη αλλά επιβολή εξουσίας από τον θύτη στο θύμα.
Ας το ξαναπούμε για ακόμα μια φορά. Δεν φταίει το τι φορούσε το θύμα, δεν φταίει το πάρτυ στο οποίο επέλεξε να πάει, δεν φταίει το αν και πόσο ήπιε, δεν φταίει η στάση που είχε απέναντι στους θύτες της και το αν φλέρταρε ή όχι. Το σεξ χωρίς συναίνεση είναι βιασμός και το μόνο φταίξιμο που υπάρχει βαραίνει τις πλάτες των βιαστών μας και όχι εμάς.
Στεκόμαστε δίπλα στην Γεωργία και την κάθε Γεωργία που αναγκάζεται να ξυπνάει και να υπάρχει καθημερινά σε ένα κόσμο γεμάτο ανισότητες και έμφυλη βία. Σε κάθε Γεωργία που έχει βιαστεί. Σε κάθε Γεωργία που δεν μπορεί να πλυθεί επί τρεις μέρες μετά τον βιασμό της για να μπορεί να αποδείξει ιατροδικαστικά το πόσο υπέφερε. Σε κάθε Γεωργία που γεννιέται σε έναν πατριαρχικό και σεξιστικό κόσμο. Και σε κάθε Γεωργία που ζει στο φόβο να μιλήσει και να υψώσει τη φωνή της κόντρα στην ασυδοσία των ελίτ.
Απαιτούμε την άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης, την τιμωρία όλων των δραστών και καταδικάζουμε τη στάση των γνωστών και μη εξαιρετέων «δημοσιογράφων» και «influencers» που επιχειρούν να την συγκαλύψουν.

ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ».