Skip to main content

Νέος αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης ο Γ. Τσαλώνης

Παραιτήθηκε από τη θέση του αντιπεριφερειάρχη ο Δημήτρης Χατζηβρέττας, έπειτα από πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση και αντικαταστάθηκε.

Την παραίτησή του υπέβαλε αιφνιδιαστικά ο αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης, Δημήτρης Χατζηβρέττας, στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, ο οποίος την έκανε δεκτή.

Αιτία είναι η έκδοση πρωτόδικης απόφασης δικαστηρίου για μια παλιά προσωπική υπόθεση του κ. Χατζηβρέττα, που δεν έχει σχέση με την άσκηση των καθηκόντων του στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Μετά την αποδοχή της παραίτησης, ο κ. Τζιτζικώστας όρισε νέο αντιπεριφερειάρχη Δημόσιας Υγείας και Αλληλεγγύης τον περιφερειακό σύμβουλο Θεσσαλονίκης, Γιώργο Τσαλώνη.

Ο κ. Τσαλώνης είναι από τα νέα πρόσωπα της παράταξης Τζιτζικώστα, που μάλιστα δε θα είναι υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου, κάτι που αποτέλεσε και βασικό λόγο για την επιλογή του από τον περιφερειάρχη, ώστε να ασκήσει τα καθήκοντα του αντιπεριφερειάρχη μέχρι το τέλος του Αυγούστου, αποφεύγοντας ενδεχόμενες γκρίνιες και παρεξηγήσεις από περιφερειακούς συμβούλους, που διεκδικούν την επανεκλογή τους.