Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021
x

ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ Ο ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΜΑΡΚΑΤΗΣ

Το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα προήγαγε τον σύμβουλο Επικρατείας σε αντιπρόεδρο του ΣτΕ.

Ο Σπυρίδων Μαρκάτης είναι ο νέος αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, ύστερα από σημερινή απόφαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ η Πανεπιστημιακή καθηγήτρια Ευγενία Πρεβεδούρου έχει επιλεγεί ως υποψήφια για το Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με το protothema.gr, το υπουργικό συμβούλιο έπειτα από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Κωσταντίνου Τσιάρα προήγαγε τον σύμβουλο Επικρατείας Σπυρίδωνα –Κωνσταντίνο Μαρκάτη σε αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας. Ο κ. Μαρκάτης θα παραμείνει στη νέα θέση του για ένα χρόνο (Ιούνιο 2022).

Ο νέος αντιπρόεδρος του ΣτΕ εισήλθε στο δικαστικό σώμα τον Ιούλιο του 1984 και προήχθη σε σύμβουλο Επικρατείας τον Αύγουστό του 2005. Έχει χειριστεί πολλές σημαντικές υποθέσεις και θεωρείται από τους συναδέλφους πολύ καλός νομικός επιστήμονας. Η σύζυγός του Παναγιώτα Καρλή είναι σύμβουλος Επικρατείας.

Παράλληλα, το υπουργικό συμβούλιο και πάλι μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, επέλεξε ως υποψήφια για την πλήρωση της θέσης του Έλληνα δικαστή στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία κενώθηκε μετά τον διορισμό του συμβούλου Επικρατείς Δημητρίου Γρατσία σε θέση δικαστή του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την καθηγήτρια της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Ευγενία Πρεβεδούρου.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ