Skip to main content

Νέος αποκλεισμός του Τελωνείου Ευζώνων

Σε νέο αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων, τόσο στο ρεύμα εισόδου προς τη χώρα μας όσο και στο ρεύμα εξόδου προς τα Σκόπια, προχώρησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς.
Σε νέο αποκλεισμό του τελωνείου Ευζώνων, τόσο στο ρεύμα εισόδου προς τη χώρα μας όσο και στο ρεύμα εξόδου προς τα Σκόπια, μέχρι τις 10 το βράδυ, προχώρησαν οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού Κιλκίς. Στα μπλόκα έχουν καταφθάσει με τα τρακτέρ τους για συμπαράσταση αγρότες από Καβάλα, Σέρρες και Θήβα, καθώς και ο Νομάρχης Κιλκίς.

Υπενθυμίζεται ότι οι παραγωγοί πραγματοποιούν «κυλιόμενους» αποκλεισμούς του συνοριακού τελωνείου των Ευζώνων, εμποδίζοντας κατά διαστήματα την είσοδο και την έξοδο φορτηγών με εμπορεύματα, από την περασμένη Κυριακή. Όπως δηλώνει στη Voria.gr ο γραμματέας του Συλλόγου αγροτοκτηνοτρόφων, Γιώργος Τερζής,  εάν δεν λάβουν απάντηση από την υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κατερίνα Μπατζελή, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν.

Οι αγρότες του νομού ζητούν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σαφείς δεσμεύσεις για άμεση πληρωμή επιδοτήσεων, καταβολή εξισωτικής ενίσχυσης, μεγαλύτερες αποζημιώσεις για την ξηρασία του 2007 και αναγραφή χώρας προέλευσης στα εισαγόμενα κτηνοτροφικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου, Γεώργιο Τερζή, οι αγροτοκτηνοτρόφοι υπέβαλαν χθες μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου στην Εισαγγελία Κιλκίς για τη μη ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης των δεδομένων του Ολοκληρωμένου Συστήματος ΔιαχείρισηςΕπιδοτήσεων (ΟΣΔΕ), για τις οποίες καθυστερήσεις οι παραγωγοί κινδυνεύουν να μην εισπράξουνούτε καν την προκαταβολή των κονδυλίων που δικαιούνται.