Skip to main content

Νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου: Μπενσσασών ή Παπαναστασίου;

Δύο είναι τα πρόσωπα από την πλειοψηφούσα παράταξη τα οποία προκρίνονται για τη θέση του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Αύριο αναμένεται να «κλειδώσει» το όνομα του νέου προέδρου του δημοτικού συμβουλίου στον δήμο Θεσσαλονίκης, μετά την παραίτηση της Καλυψώς Γούλα.

Δύο είναι τα πρόσωπα από την πλειοψηφούσα παράταξη που προκρίνονται για τη θέση του προέδρου.

Πρόκειται για τον εντεταλμένο σύμβουλο σε θέματα Καινοτομίας Σίμο Μπενσσασών και τον εντεταλμένο σύμβουλο για δράσεις Πρόνοιας και Κοινωνικής Αρωγής, δικηγόρο Θανάση Παπαναστασίου.

Και οι δύο απάντησαν θετικά στην προ ημερών πρόταση του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να αναλάβουν τη θέση του προέδρου στο δημοτικό συμβούλιο.

Ωστόσο, η οριστική επιλογή για την πρόταση της διοικούσας παράταξης θα κλειδώσει, αύριο το μεσημέρι, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Στη συνέχεια την Παρασκευή στις 15.00 το μεσημέρι σε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο θα πραγματοποιηθούν οι δημαιρεσίες για την εκλογή του νέου προέδρου.

Τη διαδικασία θα κινήσει η νυν πρόεδρος του Σώματος Καλυψώ Γούλα, η οποία θα παραιτηθεί ουσιαστικά μετά την εκλογή του νέου προέδρου.