Skip to main content

Νέος πρόεδρος στο Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Δέλτα ο Βαγγέλης Χαλβατζής

Ο Βαγγέλης Χαλβατζής αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα προέδρου του δημοτικού συμβουλίου δήμου Δέλτα από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου.

Ο Βαγγέλης Χαλβατζής αναδείχτηκε ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δέλτα, από την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που έλαβε χώρα την Κυριακή.

Μοναδικό θέμα της συνεδρίασης ήταν η παραίτηση της προέδρου Χρύσας Γεωργιάδου και την εκλογή του νέου προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Χαλβατζής, προτάθηκε από τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη για τη θέση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, πρόταση που έγινε δεκτή από τους Δημοτικούς Συμβούλους της «Επανεκκίνησης» και την πλειοψηφία των Δημοτικών Συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Την πρόταση καταψήφισε ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Μπροστά ο Άνθρωπος» που ήταν παρόντες.

Απευθυνόμενος στον νέο πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ο Δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης του ευχήθηκε καλή επιτυχία στα νέα του καθήκοντα «Να είσαι πρόεδρος όλου του Δημοτικού συμβουλίου και να λειτουργείς τιμώντας τις δημοκρατικές διαδικασίες» τόνισε ο κ Ιωαννίδης.

Ο κ. Χαλβατζής ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα καθήκοντα από την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που του έδειξε.

Στην ίδια συνεδρίαση είχε προηγηθεί η παραίτηση της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Χρύσας Γεωργιάδου η οποία έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία του σώματος. Οι παρόντες Δημοτικοί Σύμβουλοι της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης «Μπροστά ο Άνθρωπος» και ένας Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Ώρα Ευθύνης» καταψήφισαν την παραίτηση της κ. Γεωργιάδου.

«Ευχαριστώ ιδιαίτερα την κ. Χρύσα Γεωργιάδου για την αδέκαστη προσφορά της ως πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου» τόνισε ο δήμαρχος Γιάννης Ιωαννίδης και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι η κ. Γεωργιάδου θα τα καταφέρει εξίσου καλά με τα νέα της καθήκοντα.

Η απερχομένη πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο της και τους Δημοτικούς Συμβούλους για την εξαιρετική συνεργασία που όπως ανέφερε είχαν όλο αυτό το διάστημα. «Μέσα από την ψυχρή διαδικασία της δια περιφοράς συνεδρίασης, ορισμένων δημοτικών συμβουλίων λόγω της πανδημίας και την ψήφο σας μέσω e mail, συμβάλλατε ώστε να προχωρούν οι διαδικασίες και να μπορούμε όλοι μαζί να εξελίξουμε τον Δήμο μας» τόνισε η κ Γεωργιάδου.

Η νέα θέση της κ. Γεωργιάδου και οι αλλαγές που θα προκύψουν από την μετακίνηση της θα ανακοινωθούν επίσημα τις επόμενες ώρες από τον Δήμαρχο Γιάννη Ιωαννίδη.