Σάββατο 20 Ιουλίου 2019
x

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΥΞΕΙΝΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ο ΡΩΣΟΣ DMITRY PANKIN

O νέος πρόεδρος έχει σε δύο περιόδους υπηρετήσει ως αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών της Ρωσίας, έχοντας μακρά εμπειρία και σε μεγάλους οργανισμούς.

Νέος πρόεδρος της Τράπεζας Εμπορίου & Ανάπτυξης Ευξείνου Πόντου ανέλαβε σήμερα, ο Ρώσος οικονομολόγος κ. Dmitry Pankin. Ο κ. Pankin, αναλαμβάνει επικεφαλής της αναπτυξιακής Τράπεζας για μία περίοδο τεσσάρων ετών, αντικαθιστώντας τον κ. Ihsan Ugur Delikanli.

O κ. Pankin, γεννημένος το 1957, είναι απόφοιτος της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημιου St. Petersburg και κάτοχος διδακτορικού στις Οικονομικές Επιστήμες, ενώ έχει ολοκληρώσει σεμινάρια σε professional development στο Bocconi University του Μιλάνου και στο City University Business School του Λονδίνου.

Μεταξύ των ετών 1999-2000 o κ. Pankin ήταν επικεφαλής Τμήματος στην ρωσική ενεργειακή εταιρεία holding, στη Unified Energy System of Russia. Κατά τα έτη 2000- 2003, ήταν πρόεδρος του δ.σ. στην Τράπεζα St. Petersburg Bank for Reconstruction and Development. To 2004 εντάχθηκε στο υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας, στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και το 2008 έγινε αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Από το 2011 έως το 2013 ήταν επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τις Αγορές Χρήματος ενώ το 2013 τοποθετήθηκε  ξανά αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αλλά και εκπρόσωπος της Ρωσίας στην ΤΕΑΕΠ, στο συμβούλιο διοικητών, μέχρι που το 2015 ανέλαβε πρόεδρος του δ.σ. της Eurasian Development Bank, όπου εργάσθηκε μέχρι το τέλος του 2017.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ