Skip to main content

Νέος πρόεδρος της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αναλαμβάνει ο Ιταλός Orazio Ιacono

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ που σήμερα πέρασε στα χέρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων. Διευθύνων ο Φίλιππος Τσαλίδης.

Πρόεδρος του νέου διοικητικού συμβουλίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε., που σήμερα πέρασε στα χέρια των Ιταλικών Σιδηροδρόμων, είναι ο κ. Orazio Iacono, Διευθυντής Επιβατικών Μεταφορών της Trenitalia, ενώ διευθύνων σύμβουλος παραμένει ο κ. Φίλιππος Τσαλίδης.

Μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταβίβασης του 100% της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στην Ferrovie dello Stato Italiane, εξελέγη το νέο δ.σ. της ΤΡΑΙΝΟΣΕ , στο οποίο τέσσερα μέλη είναι στελέχη της F.S. Italiane και τα άλλα τέσσερα Έλληνες, μέλη του προηγουμένου δ.σ. της έως σήμερα δημόσιας Εταιρείας.

Αναλυτικότερα, στο νέο δ.σ. μετέχουν πέραν των κυρίων Ιacono και Τσαλίδη, oι:  Duilia Melito, νομικός σύμβουλος του ομίλου F.S. Italiane. Esther Marconi, διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Italferr. Ilaria – Anna De Dominicis, υπεύθυνη Στρατηγικού Σχεδιασμού και Διεταιρικών Διαπραγματεύσεων.  Κωνσταντίνα Θεοφανίδου, δικηγόρος όπως και ο επίσης δικηγόρος Ευάγγελος Παναγιωτουνάκος.  Ως εκπρόσωπος των εργαζομένων μετέχει ο Βασίλειος  Ζαβογιάννης.

Η νέα διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα έχει το δύσκολο έργο να προσαρμόσει την ελληνική εταιρεία στα στάνταρτς της F.S. Italiane όπως επίσης να προχωρήσει με τη μεγαλύτερη δυνατή ταχύτητα στην ανάπτυξη των σιδηροδρομικών μεταφορών σε ότι αφορά την παροχή υπηρεσιών.