Skip to main content

Νέος σεισμός 7,4 Ρίχτερ στην Κίνα - Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από τους 100.000 που ζουν σε αγροτικές κοινότητες - Κτήρια κατέρρευσαν

Νέος σεισμός 7,4 βαθμών έπληξε την Κίνα, με επίκεντρο την επαρχία Τσινγκάι. Το επίκεντρο του σεισμού, ο οποίος σημειώθηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων, βρισκόταν σχεδόν 400 χλμ. νοτιοδυτικά της πόλης Σινίνγκ.

Φονική ήταν η σεισμική δόνηση, μεγέθους 6 Ρίχτερ, που έπληξε, νωρίτερα, την επαρχία Γιουνάν της Κίνας, στις 09:48, τοπική ώρα.

Το εστιακό βάθος της δόνησης ήταν 10 χιλιόμετρα, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό-Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο.

Ο σεισμός των 6 βαθμών σκότωσε τουλάχιστον δύο ανθρώπους και τραυμάτισε 17 άλλους, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Ανάμεσα σε εκείνους που έχασαν τη ζωή τους και οδηγός φορτηγού το οποίο συνεντρίβη από πτώση βράχου, σύμφωνα με ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Περισσότεροι από 20.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους από τους 100.000 που ζουν σε αγροτικές κοινότητες σε αυτήν την περιοχή, σύμφωνα με τις περιφερειακές αρχές. Ορισμένα κτήρια κατέρρευσαν και άλλα υπέστησαν ζημιές.

Το Κέντρο Σεισμικών Δικτύων της Κίνας συνέστησε στους πολίτες να «μείνουν μακριά από κτήρια» σε μήνυμα που αναρτήθηκε στην πλατφόρμα Weibo.