Skip to main content

Νέος σχεδιασμός για τον Περιφερειακό του Βόλου

Η κατά προτεραιότητα κατασκευή της παράκαμψης Αγριάς είναι το βασικό στοιχείο του νέου σχεδιασμού για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Δρόμου του Βόλου, όπως προέκυψε από σύσκεψη φορέων με τον υφυπουρ
Η κατά προτεραιότητα κατασκευή της παράκαμψης Αγριάς είναι το βασικό στοιχείο του νέου σχεδιασμού για την ολοκλήρωση του Περιφερειακού Δρόμου του Βόλου, ο οποίος προέκυψε μετά από σύσκεψη φορέων της περιοχής με τον υφυπουργό Υποδομών, κ. Γιάννη Μαγκριώτη.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μαγκριώτης έκανε δεκτό το αίτημα των φορέων για την ακύρωση της εργολαβίας σύνδεσης της παραλιακής οδού Αγριάς με το γήπεδο Θησέα. Έτσι, με την ολοκλήρωση των απαλλοτριώσεων για την παράκαμψη  Αγριάς, αυτή θα κατασκευασθεί κατά προτεραιότητα  μέχρι το ύψος του χειμάρρου Βρύχωνα. Το κόστος του έργου αναμένεται να ανέλθει στα 6 εκ. ευρώ και ένας μέρος του, όπως τόνισε και ο αντινομάρχης Μαγνησίας, κ. Ηλίας Ξηρακιάς, μπορεί να καλυφθεί από την εργολαβία του παλαιού σχεδιασμού, ύψους 2,3 εκ. ευρώ, η οποία ακυρώνεται.

Συνάμα, ο υφυπουργός Υποδομών ανακοίνωσε χθες ότι θα υπάρξει νέα προκήρυξη για την εργολαβία «σκούπα» του Περιφερειακού, με στόχο μία ταχεία, σύννομη και διαφανή διαδικασία που θα τελεσφορήσει άμεσα.  Έσπευσε δε, να ξεκαθαρίσει ότι υπάρχουν διασφαλισμένοι πόροι για την εργολαβία, ώστε αυτή να προχωρήσει χωρίς καθυστερήσεις. με διαφάνεια και να δώσει γρήγορα αποτελέσματα.

Πρόσθεσε δε ότι θα διατεθούν οι πόροι γι’ αυτό το σκοπό, για να μην υπάρξουν επιπλέον καθυστερήσεις. Όσον αφορά στο κομμάτι κοιλαδογέφυρα - παραλιακός Αγριάς, ο κ. Μαγκριώτης τόνισε ότι έχει διασφαλισθεί το 40% των πόρων για να προχωρήσει το έργο και να πάψει να είναι ένας «τυφλός» δρόμος.

Τέλος, εξήγγειλε την υπογραφή, τις επόμενες ημέρες, της σύμβασης ανάθεσης μελέτης της ευρείας παράκαμψης Αγριάς προς Αρτέμιδα ενώ επισήμανε ότι υπάρχει ετοιμότητα και για την προκήρυξη της μελέτης κατασκευής του ανισόπεδου κόμβου Μπουρμπουλήθρας –οδού Λαρίσης.  Κατά τον υφυπουργό Υποδομών το έργο μπορεί να ξεκινήσει εντός 9 μηνών και να είναι έτοιμο για τους Μεσογειακούς Αγώνες του 2013.