Skip to main content

Μεγάλη κινητικότητα και νέες επενδύσεις στον ξενοδοχειακό κλάδο

Οι εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο «τρέχουν» με απίστευτους ρυθμούς - Οι πληροφορίες για το Four Seasons και ο καλπασμός της Zeus International

Ψάχνεται με κάθε τρόπο – επιμένουν οι πληροφορίες - για να αποχωρήσει από το Four Seasons της Βουλιαγμένης (πρώην Αστέρας) ο Τούρκος εταίρος του σχήματος. Όμως, όπως διαβεβαιώνεται αρμοδίως, δεν πρόκειται και να «σκοτώσει» το πακέτο του.

Γι' αυτό κι αναζητά μια καλή τιμή, που θα την αξιολογήσει και θα αποφασίσει. Μια πληροφορία που είδε το φως της δημοσιότητας και αναφέρει ότι για την περίπτωση ενδιαφέρεται ο όμιλος Λασκαρίδη, δεν ισχύει. Σε αυτή τη φάση, λένε πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν, ο τελευταίος ενδιαφέρεται αποκλειστικά για την ανακατασκευή και λειτουργία του Kings Palace στην πλατεία Συντάγματος.  Εκεί θα δαπανηθούν περί τα 20 εκατ ευρώ με στόχο το ξενοδοχείο να λειτουργήσει από την επόμενη σεζόν. Στόχος ο οποίος κρίνεται κάτι παραπάνω από εφικτός.

Στο μεταξύ, οι εξελίξεις στον ξενοδοχειακό κλάδο «τρέχουν» με απίστευτους ρυθμούς. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι υπάρχει όμιλος που ό,τι βρει το σαρώνει στην ξενοδοχειακή αγορά. Πρόκειται για την Zeus International. Οι εξαγορές που ανακοινώνει ή που προετοιμάζεται να ανακοινώσει κινούνται σχεδόν με ρυθμό ...πολυβόλου. Σχεδόν σε μηνιαία βάση.

Την ίδια ώρα ένας άλλος όμιλος, ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με μεγάλες αγορές ακινήτων κυρίως προς ξενοδοχειακή χρήση, αποφάσισε να ενεργοποιηθεί. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες έκανε προσπάθεια προσέγγισης δυο συστημικών τραπεζών, για να εξασφαλίσει δανεισμό με εγγύηση ακίνητα του. Το ποσό που ζήτησε διερευνητικά; Περί τα 50 εκατ ευρώ. Και οι δυο τράπεζες, σε αυτή τη φάση τουλάχιστον, του απάντησαν αρνητικά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες. Νεότερες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι ο ίδιος όμιλος, για τον ίδιο λόγο, απευθύνθηκε μετά σε ξένες τράπεζες. Χωρίς να ξέρουμε την κατάληξη της προσπάθειας.