Skip to main content

Νέος ξένος ενεργειακός παίκτης ετοιμάζεται για την Ελλάδα

Σύμφωνα με μία πληροφορία που έρχεται από τη Γαλλία, και η Total ετοιμάζεται να μπει στο κομμάτι της αγοράς ιδιωτικής ηλεκτρικής ενέργειας.

Οσο ο χρόνος περνά, τόσο αυξάνεται το ενδιαφέρον για τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα. Σύμφωνα με μία πληροφορία που έρχεται από τη Γαλλία, αλλά έχει και μεγάλο ελληνικό ενδιαφέρον, και η Total ετοιμάζεται να μπει στο κομμάτι της αγοράς ιδιωτικής ηλεκτρικής ενέργειας. Και θα αναζητήσει στρατηγικούς εταίρους σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κίνηση ετοιμάζεται και επί ελληνικού εδάφους και μάλιστα με πρωτοβουλία των «κεντρικών» του ομίλου στο Παρίσι.

Στο μεταξύ, ο CEO της Total θα «κατέβει» στην Κύπρο τις προσεχείς ημέρες για το θέμα της εξόρυξης που έχει αναλάβει η εταιρία εκεί. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η  Total θα ήθελε πολύ και το κυπριακό «οικόπεδο» που προορίζεται για την Exxon. Και θα πιέσει γι' αυτό. Ωστόσο, οι πιθανότητες που έχει για να το πάρει είναι από ελάχιστες έως μηδαμινές.

Κι ενώ το ενδιαφέρον από το εξωτερικό χτυπά κόκκινο, τα νέα από το εσωτερικό δεν είναι και τόσο ενθαρρυντικά. Αντιθέτως. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει καμία δυνατότητα επιλογής, σε ό,τι αφορά στην πώληση των λιγνιτικών της μονάδων. Από την Ευρώπη δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον. Μόνο οι Κινέζοι υπάρχουν, αλλά στην περίπτωση τους, οι αστερίσκοι ήταν και παραμένουν πολλοί.