Skip to main content

Νεότερες πληροφορίες για την τραγωδία με το μωρό στα Μάλγαρα - Πώς έγινε το κακό

Πώς συνέβη η ασύλληπτη τραγωδία στα Νέα Μάλγαρα με ένα αγοράκι μόλις 18 μηνών να πέφτει μέσα σε βόθρο με αποτέλεσμα τον θάνατό του

Δεν χωράει ανθρώπινος νους την τραγωδία που έλαβε χώρα σήμερα νωρίς το μεσημέρι στο χωριό Νέα Μάλγαρα του δήμου Δέλτα, στη δυτική Θεσσαλονίκη. Ένα μωρό παιδί, μόλις 18 μηνών, έχασε τη ζωή του καθώς έπεσε στον βόθρο της μονοκατοικίας στην οδό Θράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, η μητέρα άφησε το μικρό παιδί στον παππού και την προγιαγιά του να τον προσέχουν καθώς η ίδια είχε ραντεβού σε γιατρό.

Κάποια στιγμή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η προγιαγιά κατέβηκε στον κήπο και το παιδί την ακολούθησε. Λίγο αργότερα το βρέφος πάτησε πάνω σε μια λαμαρίνα, πιθανότατα σκουριασμένη, που κάλυπτε το βόθρο, ο οποίος βρίσκεται στην πίσω πλευρά του σπιτιού. Η λαμαρίνα υποχώρησε και το παιδί βρέθηκε στο κενό.  

Η ηλικιωμένη γυναίκα δεν αντιλήφθηκε την πτώση του παιδιού και άρχισε να το αναζητεί, νομίζοντας ότι έφυγε ή κάποιος το πήρε, ενώ παράλληλα ειδοποιήθηκε και η μητέρα και άρχισαν να το αναζητούν στη γειτονιά. Μετά από περίπου μία-μιάμιση ώρα συνειδητοποίησαν ότι το παιδί έπεσε στον βόθρο και ειδοποίησαν τις αρχές.

Κατά πληροφορίες, ο πατέρας του παιδιού είναι οδηγός φορτηγού και επιστρέφει στο χωριό από Αθήνα, έχοντας ενημερωθεί για το τραγικό περιστατικό, που βύθησε στο πένθος την οικογένεια και την τοπική κοινωνία.

Για το συμβάν ενημερώθηκε η εισαγγελέας, η οποία έδωσε εντολή στην αστυνομία να συλλέξει το προανακριτικό υλικό.