Skip to main content

Νετανιάχου: Σε καραντίνα όποιος μπαίνει στο Ισραήλ

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο της καραντίνας θα αφορά σχεδόν 300.000 πολίτες σε μια χώρα με περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους.

Οι ισραηλινές αρχές θα απαιτούν από όλους τους πολίτες που επιστρέφουν από το εξωτερικό να μπαίνουν από μόνοι τους σε καραντίνα για 14 ημέρες ως ένα μέτρο πρόληψης κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού Covid-19, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, ένα μέτρο με άμεση ισχύ, σύμφωνα με συνεργάτες του.

«Οποιοσδήποτε φθάνει στο Ισραήλ από το εξωτερικό θα τίθεται σε απομόνωση για 14 ημέρες», δηλώνει ο Νετανιάχου σε βίντεο προσθέτοντας ότι το μέτρο θα ισχύσει αρχικά για δύο εβδομάδες. «Είναι μια δύσκολη απόφαση. Αλλά είναι σημαντική για τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας και η δημόσια υγεία προηγείται».

Το Ισραήλ έχει λάβει μερικά από τα πιο ακραία μέτρα προφύλαξης για να αποτρέψει μια τοπική επιδημία του κορωνοϊού θέτοντας σε κατ΄οίκον απομόνωση τους επισκέπτες από πολλές χώρες της Ασίας και της Ευρώπης. Το μέτρο δυσχεραίνει τα ταξίδια και το εμπόριο και αναμένεται να προκαλέσει μεγάλες ζημίες στον τουρισμό.

Η χώρα θα δέχεται αλλοδαπούς μόνο εάν αυτοί μπορούν αν αποδείξουν ότι διαθέτουν τα μέσα για να μπουν από μόνοι τους σε καραντίνα, μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, προσθέτοντας ότι το μέτρο αυτό θα τεθεί σε ισχύ από την Πέμπτη.

Σύμφωνα με ισραηλινά μέσα ενημέρωσης, το μέτρο της καραντίνας θα αφορά σχεδόν 300.000 πολίτες σε μια χώρα με περίπου 9 εκατομμύρια κατοίκους.