Skip to main content

Νετανιάχου: Θα συνεχίσουμε να τηρούμε σκληρή στάση κατά του Ιράν

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την ιρανική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία η οποία στρέφεται εναντίον μας, τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Βενιαμίν Νετανιάχου επανέλαβε για μία ακόμη φορά χθες Τετάρτη ότι η κυβέρνησή του δεν ανεχθεί οποιαδήποτε προσπάθεια από μέρους του Ιράν να δημιουργήσει στρατιωτικό προγεφύρωμα στη Συρία, μετά τα δημοσιεύματα περί ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών στη συριακή επικράτεια τη νύχτα της Τρίτης.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε την ιρανική στρατιωτική ανάπτυξη στη Συρία η οποία στρέφεται εναντίον μας", διεμήνυσε ο Νετανιάχου σε ανάρτησή του στο Twitter στα εβραϊκά. "Εργαζόμαστε εναντίον της επιθετικά και συνεχώς αυτές τις μέρες», πρόσθεσε.

Εξάλλου, μιλώντας κατά τη διάρκεια μιας τελετής αποφοίτησης της σχολής χειριστών πολεμικών αεροσκαφών του Ισραήλ, ο Νετανιάχου ανέφερε: "Έχω πει ότι δεν θα μας εμποδίσει κανένας να κάνουμε αυτό που είναι απαραίτητο. Έτσι, κληθήκαμε να δράσουμε και δράσαμε. Η απόφαση του (αμερικανού) προέδρου (Ντόναλντ) Τραμπ να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ από τη Συρία δεν θα αλλάξει την πολιτική μας. Είμαστε ανυποχώρητοι ως προς τις κόκκινες γραμμές μας, στη Συρία όπως και οπουδήποτε αλλού".

Κρατικά μέσα ενημέρωσης της Συρίας μετέδωσαν χθες ότι ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν αποθήκη όπλων και πυρομαχικών με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τρεις στρατιωτικοί.

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA, επικαλούμενο πηγή προσκείμενη στον στρατό, ανέφερε ότι οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από αεροσκάφη που βρίσκονταν στον εναέριο χώρο "του Λιβάνου", πάντως αναχαιτίστηκαν πριν πλήξουν τους στόχους τους.

Ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, επικεφαλής της μη κυβερνητικής οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με έδρα τη Βρετανία, ανέφερε ότι στοχοθετήθηκαν αποθήκες όπλων που ανήκουν στους Φρουρούς της Επανάστασης του Ιράν και το σύμμαχό τους σιιτικό κίνημα Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι συστοιχίες του συστήματος αντιαεροπορικής άμυνας του Ισραήλ ενεργοποιήθηκαν για να αναχαιτίσουν αντιαεροπορικό πύραυλο ο οποίος εβλήθη από τις ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ έθεσαν σε κίνδυνο δύο πολιτικά επιβατικά αεροσκάφη, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Ιρανικές και συριακές κυβερνητικές εγκαταστάσεις έχουν βομβαρδιστεί επανειλημμένα από την ισραηλινή πολεμική αεροπορία μέσα στη χρονιά, ιδίως μετά τον Απρίλιο.