Skip to main content

Νευρικότητα στις διεθνείς αγορές ‎

Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της οικ
Με μικτά πρόσημα έκλεισαν σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να αναμένουν την ανακοίνωση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, αναζητώντας περισσότερες ενδείξεις για την πορεία της οικονομίας.

Ο FTSE 100 στο Λονδίνο ενισχύθηκε 0,52%, ο Xetra DAX στη Φρανκφούρτη υποχώρησε οριακά 0,03%, ενώ ο CAC 40 στο Παρίσι κέρδισε 0,27%.
Θετικό είναι το κλίμα στη Γουόλ Στριτ μετά τα καλύτερα του αναμενόμενου στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ το Νοέμβριο. Όπως ανακοινώθηκε από το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, οι πωλήσεις αυξήθηκαν συνολικά κατά 0,8%, ενώ, εξαιρουμένου του κλάδου των αυτοκινήτων, σημείωσαν άνοδο 1,2%.

Ταυτόχρονα, τα αποθέματα των επιχειρήσεων σημείωσαν αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων τον Οκτώβριο, καθώς οι πωλήσεις ξεπέρασαν και πάλι την άνοδο των αποθεμάτων. Την ίδια στιγμή, άνοδο ελαφρώς μεγαλύτερη των εκτιμήσεων σημείωσαν το Νοέμβριο στις ΗΠΑ οι τιμές παραγωγού.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα στα ιστορικά τους χαμηλά τα επιτόκια, ενώ οι αναλυτές δεν περιμένουν κάποια μεταβολή στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της κεντρικής τράπεζας συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων για την ενίσχυση της οικονομίας. O Dow Jones ενισχύεται αυτήν τη στιγμή κατά 0,58% και ο Nasdaq κατά 0,36%.