Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020
x

NEW YORK TIMES: Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ Η ΚΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ

«Οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν και ο αντι-αμερικανισμός είναι πια ξεπερασμένος», υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα των New York Times.

Ως την «καλή ιστορία της Ευρώπης» χαρακτηρίζει αρθρογράφος των New York Times την Ελλάδα μετά τη νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη στις εκλογές της Κυριακής.

«Η Ελλάδα έχει περάσει τον κάβο, η Δημοκρατία της είναι άθικτη, οι εξτρεμιστές ηττήθηκαν και ο αντι-αμερικανισμός είναι πια ξεπερασμένος» γράφει ο Ρότζερ Κοέν.

Όπως σημειώνει «η Ελλάδα ήταν η πρώτη που μπήκε στον λαϊκισμό και η πρώτη που βγήκε από αυτόν».

Αναφερόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη γράφει ότι «μέσα από μια καμπάνια στην οποία υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους των επιχειρήσεων, να ξεκολλήσει τις ιδιωτικοποιήσεις, να προχωρήσει με την ψηφιακή μεταρρύθμιση, να προσελκύσει επενδύσεις και να φέρει την αποτελεσματικότητα στο δήμοσιο τομέα, ο Μητσοτάκης έπεισε τους Έλληνες ότι ήταν ο κατάλληλος άνθρωπος για να μετατρέψει την λάμψη της ανάκαμψης σε βιώσιμη ανάπτυξη. Με την αυτοδυναμία στη Βουλή έχει τα μέσα για να προχωρήσει γρήγορα με το πρόγραμμά του».

Ο αρθρογράφος επισημαίνει, πάντως, ότι το έργο του Μητσοτάκη δεν θα είναι εύκολο καθώς η Ελλάδα «παραμένει δέσμια των περιορισμών από τους πιστωτές όσον αφορά το θέμα των πρωτογενών πλεονασμάτων» σημειώνοντας, ωστόσο, ότι «ο νέος πρωθυπουργός είναι συνηθισμένος σε αυτές τις προκλήσεις» και υπενθυμίζοντας μια συνάντηση που είχε μαζί του το 2013 όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τότε του είχε πει ότι «η χώρα έχει τεντωθεί στα όριά της».
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ