Skip to main content

ΓΓ αστυνομικών Θεσσαλονίκης: Είμαστε απροστάτευτοι και φταίει η πολιτική ηγεσία

Ο γγ της ΕΑΥΘ εξαπολύει δριμύ κατηγορώ προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη λέγοντας πως ευθύνεται που έφερε αστυνομικούς απέναντι στην κοινωνία.

«Για όλα φταίει η πολιτική ηγεσία» δηλώνει ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Γιώργος Χατζόπουλος, μιλώντας στη Βεργίνα Τηλεόραση, σχετικά με ανάρτηση σε ιστοσελίδα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου με την οποία επικηρύσσονται 21 αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης. «Καταδικάζουμε, όπως και στο παρελθόν σε ανάλογες περιπτώσεις, την προκήρυξη. Για όλα φταίει η πολιτική ηγεσία με τις εντολές που έδωσε στον Έλληνα αστυνομικό φέρνοντάς τον απέναντι στην κοινωνία» σημειώνει ο κ. Χατζόπουλος, τονίζοντας πως ο Έλληνας αστυνομικός είναι «απροστάτευτος και έρμαιο στις ορέξεις του καθενός».

«Αναμένουμε την αντίδραση του υπουργείου και τι αποφάσεις θα πάρει για να μας προστατέψει», προσθέτει. «Έχουν ανακοινωθεί ονόματα και διευθύνσεις της οικίας τους. Φανταστείτε να γυρνάνε σπίτι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι και να βρίσκουν 20-30 κουκουλοφόρους απέξω». Ο κ. Χατζόπουλος αναφέρει ακόμη ότι τα ονόματα των 21 αστυνομικών επιλέχθηκαν τυχαία κι ότι δεν ανήκουν σε κάποια υπηρεσία που να ασχολείται με τον συγκεκριμένο αντιεξουασιαστικό χώρο. «Περιμένουμε από την πολιτική και φυσική ηγεσία να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη χαϊδέψει αυτιά» καταλήγει.