Skip to main content

ΓΓΑ: Ανυπόστατα τα περί αιτήματος Αυγενάκη για συνάντηση με Περέιρα

Η ψευδής πληροφορία προφανώς διακινείται από όσους ενοχλούνται με τις έως τώρα επιτυχημένες πρωτοβουλίες του υφυπουργού, αναφέρει η Γραμματεία

Διαψεύδει κατηγορηματικά η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport που καταγράφει «υποτιθέμενη επιθυμία του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για να έχει τετ α τετ με τον Μέλο Περέιρα». Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, δεν δόθηκε «πράσινο φως» στον Πορτογάλο αρχιδιαιτητή από τις υπερκείμενες αρχές. 

«Το ρεπορτάζ είναι παντελώς ανυπόστατο. Ο κ. Αυγενάκης ουδέποτε επιχείρησε να μιλήσει ή να συναντηθεί κατ' ιδίαν με τον κ. Περέιρα», αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση.

Όπως εξηγεί η ΓΓΑ, «ο Υφυπουργός Αθλητισμού, ως γνωστόν, συνεργάζεται θεσμικά, στενότατα και επανειλημμένος με τις FIFA/UEFA και τους εγχώριους θεσμικούς παράγοντες για προβλήματα του ποδοσφαίρου, που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Πολιτείας (ασφάλεια στα γήπεδα, αντιμετώπιση της βίας, προσυνεννοημένοι αγώνες). Στο πλαίσιο αυτό, άλλωστε, εντάσσεται και η ήδη δημοσιοποιημένη, για αύριο, ευρεία σύσκεψη στο Υφυπουργείο με θέμα "Εφαρμογή του συστήματος VAR στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο"».

Στη σύσκεψη, όπως αναφέρεται, είναι προγραμματισμένο να συμμετάσχουν εκπρόσωποι των FIFA/UEFA, των ΕΠΟ/ΚΕΔ, της συμβαλλόμενης εταιρίας εγκατάστασης και λειτουργίας του VAR στην Ελλάδα, των 14 ΠΑΕ της Super League 1 καθώς και ο πρόεδρός της, της ΔΕΑΒ, της NOVA, της ΕΡΤ και του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Μεταξύ αυτών, μάλιστα, συμπεριλαμβάνονται και οι κ. Περέιρα και Μάριν της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας, σύμφωνα με την ενημέρωση από την ΕΠΟ.

«Η ψευδής πληροφορία, λοιπόν, για αποτυχημένη απόπειρα συνάντησης με τον κ. Περέιρα, προφανώς διακινείται από όσους ενοχλούνται με τις έως τώρα επιτυχημένες πρωτοβουλίες, τις ενέργειες και τις δράσεις του κ. Αυγενάκη, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο», καταλήγει η ενημέρωση.