Skip to main content

Νυφούδης: Αναστολή μέχρι τέλος χρονιάς για την εστίαση στη Θεσσαλονίκη

Αναστολή λειτουργίας μέχρι το τέλος του χρόνου ζητούν επιχειρηματίες εστίασης της Θεσσαλονίκης, όπως τονίζει ο Νίκος Νυφούδης.

Να συνεχιστεί η αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης μέχρι το τέλος του χρόνου, προκειμένου να μην καταστραφούν υγιείς επιχειρήσεις προτείνει ο Νίκος Νυφούδης, επιχειρηματίας και πρώην βουλευτής με το Ποτάμι υποστηρίζοντας ότι εκπροσωπεί μερίδα συναδέλφων του, ιδιοκτητών καταστημάτων από το κέντρο και την ανατολική πλευρά της πόλης, που συγκεντρώθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο και αυτοαποκαλούνται «Πρωτοβουλία για την Εστίαση της Θεσσαλονίκης».

«Δεν βγαίνουμε με τα μέτρα που υπάρχουν. Ας μην μας ανοίξουν. Είμαστε υποχρεωμένοι να ανοίξουμε 1 Ιουνίου. Όταν το κατάστημα θα λειτουργεί στο 1/3 της χωρητικότητας αυτό σημαίνει μείωση του τζίρου στο 1/3. Υπάρχει ο κίνδυνος υγιείς επιχειρήσεις να βρεθούν τον Σεπτέμβριο χρεωμένες γιατί δεν θα μπορούν να πληρωθούν υπάλληλοι, προμηθευτές και υποχρεώσεις», τόνισε μιλώντας στο Radio North 98.

«Κλείσαμε 13 Μαρτίου χωρίς προειδοποίηση, ενώ στα μαγαζιά μας είχαμε προμήθειες πολλών χιλιάδων ευρώ τις οποίες τις πετάξαμε γιατί χαλάσανε» είπε. «Ας μας πει το κράτος: δώστε τα τιμολόγια της τελευταίας βδομάδας. Λέμε αναστολή μέχρι το τέλος της χρονιάς. Δεν πιέζουμε την κυβέρνηση να ανοίξουμε. Πιέζουμε να ανοίξουμε όταν μπορούμε και να είμαστε υγιείς», ανέφερε.