Skip to main content

Νυφούδης: Η κυβέρνηση υποχώρησε στο θέμα των βιασμών επειδή πιέσαμε

Ο κ. Νυφούδης επέκρινε τη στάση άλλων κομμάτων να απέχουν από την διαδικασία λέγοντας, ότι οι μάχες κερδίζονται μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η κυβέρνηση εισάκουσε τις διαφωνίες βουλευτών αναφορικά με συγκεκριμένα προτεινόμενα άρθρα του νέου Ποινικού Κώδικα και του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που ψηφίστηκε σήμερα στη Βουλή, εξέφρασε ο βουλευτής του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης μιλώντας στην εκπομπή «Δημότης online» της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης TV100.

Ο κ. Νυφούδης επέκρινε τη στάση άλλων κομμάτων να απέχουν από την διαδικασία λέγοντας, ότι οι μάχες κερδίζονται μέσα στην αίθουσα της Ολομέλειας.

Ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Το Ποτάμι επέλεξε να είναι μέσα στο Κοινοβούλιο. Θεωρώ ότι οι νίκες κερδίζονται μέσα στην Ολομέλεια και όχι απέχοντας από αυτή. Και αυτό το αποδείξαμε! Η κυβέρνηση αναδιπλώθηκε σε ό,τι αφορά το θέμα του βιασμού κάτι που δεν θα είχε γίνει εάν  δεν πιέζαμε» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης επανέλαβε τις βασικές του αντιρρήσεις επί του νέου Ποινικού Κώδικα και Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ανέφερε – όσον αφορά τη νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες – τις επιφυλάξεις έγκριτων νομικών ότι η μετατροπή του αδικήματος από κακούργημα σε πλημμέλημα θα κατατάξει την Ελλάδα στις χώρες «παραδείσους» ξεπλύματος χρήματος από άποψη της ποινικής μεταχείρισης. Παράλληλα για τις προτεινόμενες αλλαγές στο θέμα του βιασμού ο Ν. Νυφούδης εμφανίστηκε κάθετα αρνητικός κάνοντας λόγο για προβληματική διάταξη.

«Η ψυχολογική βία και ο βιασμός θα μετατρεπόταν σε πλημμέλημα. Με αυτό διαφώνησα. Όχι μόνο εγώ αλλά και πολλές βουλευτίνες του ΣΥΡΙΖΑ. Η κυβέρνηση και ο κ. Καλογήρου έκαναν τελικά πίσω» σχολίασε.

«Στην τοποθέτησή μου εξέφρασα τις διαφωνίες μου. Έκτος από το ζήτημα του βιασμού, διαφώνησα και με το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Είχα τις αντιρρήσεις μου στα επί μέρους θέματα αλλά και σε κάτι σημαντικό. Μια τέτοια μεγάλη απόφαση για αλλαγή δεν την παίρνεις μια βδομάδα πριν προκηρυχτούν οι εκλογές» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Νυφούδης.

«Πραγματικά απορείς όταν πολύ σημαντικά ζητήματα δεν λύνονται την ώρα και τη στιγμή που πρέπει. Η πραγματικότητα είναι ότι η κυβέρνηση βιάστηκε όχι για κάποιον άλλο λόγο αλλά δεν υπολόγιζε τις εκλογές» σημείωσε.

Αναφορικά με τις τροπολογίες που κατατίθενται τελευταία στιγμή και μάλιστα προεκλογικά ο κ. Νυφούδης σημείωσε πως «το μόνο που κάνουν είναι να πληγώνουν την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος».