Skip to main content

Νυφούδης: Κυβερνείστε για να μην ξενιτευτούν τα σημερινά 17χρονα (vid)

«Κουράστηκα τα τελευταία 10 χρόνια να βλέπω τα ίδια υγρά μάτια, το ίδιο χαμένο βλέμμα του ξενιτεμένου νέου», είπε ο βουλευτής του Ποταμιού.

«Κυβερνήστε όχι με το βλέμμα στις κάλπες. Αλλά με το βλέμμα στη νέα γενιά. Στα 17χρονα που δίνουν σήμερα πανελλήνιες εξετάσεις και αγωνιούν για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Στα 17χρονα που αγωνιούν για το μέλλον τους σ' αυτή τη χώρα. Στα 17χρονα που συνεχίζουν να  ονειρεύονται» τόνισε απευθυνόμενος στους αρχηγούς του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του Ποταμιού, Νίκος Νυφούδης.

«Κυβερνήστε με τέτοιο τρόπο ώστε τα σημερινά 17χρονα να μη χρειαστεί να ξενιτευτούν. Να μπορέσουν να μείνουν στη χώρα μας, να επιχειρήσουν, να καινοτομήσουν και να διαπρέψουν. Κουράστηκα τα τελευταία 10 χρόνια να βλέπω τα ίδια υγρά μάτια, το ίδιο χαμένο βλέμμα του ξενιτεμένου νέου, του ξενιτεμένου 50άρι, του ξενιτεμένου Έλληνα» πρόσθεσε στην ομιλία του στην Βουλή στην τελευταία συνεδρίαση πριν την προκήρυξη εκλογών.

Ο Ν. Νυφούδης ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εισαγωγικές τους εξετάσεις στα πανεπιστήμια σε όλους τους μαθητές της Γ΄ Λυκείου και τους προέτρεψε «να μην απογοητευτούν από το όποιο αποτέλεσμα. Να κυνηγήσουν τα όνειρά τους ανεξάρτητα από την επιτυχία ή την αποτυχία τους στις πανελλήνιες. Να γίνουν κατά βάση συνειδητοποιημένοι πολίτες και ωραίοι άνθρωποι».

Παράλληλα ο βουλευτής Β’  Θεσσαλονίκης στάθηκε στο έργο του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και τις δωρεές του, που θα αναβαθμίσουν και θα ενισχύσουν το δημόσιο σύστημα υγείας, καθώς θα επιφέρει σημαντικά οφέλη στην λειτουργία το ΕΚΑΒ και των νοσοκομείων, με τελικό ωφελούμενο τον πολίτη που θα λαμβάνει καλύτερης ποιότητας παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Επιπλέον, με την αναβάθμιση των αεροδιακομιδών, εγκαθιδρύεται μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας  για τους πολίτες των παραμεθόριων και απομακρυσμένων περιοχών καθώς η κάλυψη εκτάκτων αναγκών θα γίνεται γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ασφάλεια

Όμως μαζί με το σχετικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση έφερε προς ψήφισε εννέα συνολικά εκπρόθεσμες τροπολογίες, γεγονός που στηλίτευσε ο Ν. Νυφούδης.  «Οι προτεινόμενες τροπολογίες συνολικά θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ένα σύνολο αποσπασματικών και άσχετων μεταξύ τους διευθετήσεων σε θέματα διαφορετικών Υπουργείων, με το μάτι της Κυβέρνησης πού αλλού παρά στις κάλπες των επικείμενων εθνικών εκλογών» σχολίασε μεταξύ άλλων.

«Με τέτοια τεχνάσματα όμως ανάπτυξη δεν πρόκειται να δούμε. Η χώρα χρειάζεται σοβαρές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Δομικές αλλαγές στη λειτουργία του κράτους και της οικονομίας. Αλλαγές οι οποίες θα το μετασχηματίσουν σε ένα σύγχρονο κράτος που θα είναι ελκυστικό όχι στους ξένους, αλλά στους νέους της που έφυγαν στο εξωτερικό αναζητώντας εργασία και ένα καλύτερο μέλλον και που αδυνατούν να επιστρέψουν ακόμα και αν πραγματικά το θέλουν» σχολίασε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης.