Skip to main content

Νυφούδης: Πώς καταφέραμε να γίνουμε η Ινδία της Ευρώπης;

Στηρίζοντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ώστε να μπορούν να εξάγουν εύκολα τα προϊοντα τους, θα ξεπεράσουμε την κρίση, τονίζει ο Νίκος Νυφούδης.

Ως «Ινδία της Ευρώπης» χαρακτηρίζει τη χώρα μας ο υπεύθυνος του Τομέα Εξαγωγών στο Ποτάμι, Νίκος Νυφούδης, σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του Υπουργείου Εξωτερικών για την στήριξη εξαγωγικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων μέσω του μηχανισμού της υπεργολαβίας.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του κ. Νυφούδη:

«Προφανώς και στο σημείο που έχει φτάσει η ελληνική οικονομία κάθε προσπάθεια που θα φέρει εισερχόμενο χρήμα και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας είναι θετική.
 
Πώς όμως καταφέραμε να γίνουμε η Ινδία της Ευρώπης και να αποτελούμε το λεγόμενο outsourcing των ισχυρών οικονομικά χωρών, είναι απορίας άξιο.
 
Απαραίτητη προϋπόθεση και πρώτη προτεραιότητα για να ξεπεράσουμε την κρίση είναι η στήριξη της ελληνικής βιομηχανίας αλλά και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ώστε να μπορούν να εξάγουν τα προϊόντα τους με ευκολία. Με παράλληλη προώθηση των μεταφορών προς την Βόρεια Ευρώπη μέσω των Λιμένων και του Σιδηρόδρομου, διασφαλίζοντας απρόσκοπτες μεταφορές ώστε να μην είμαστε έρμαιo των Σκοπίων για τη διασύνδεσή μας με την υπόλοιπη Ευρώπη.
 
Η υπεργολαβία είναι θεμιτή αλλά δεν παύει να αποτελεί μία προσπάθεια που θα χρειαστεί φορολογικά κίνητρα, εξαγωγικά κίνητρα, κίνητρα πρόσληψης προσωπικού δεδομένα που το νέο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έφερε στο προσκήνιο και όλα αυτά θα έχουν απώτερο σκοπό την δημιουργία μιας ισχυρής Βιομηχανίας που δεν θα εξαρτάται από την Κεντρική Ευρώπη. Θα είναι leader».