Skip to main content

Νιγηρία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε επίθεση

Κάτοικος της περιοχής Μολάι, όπου επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων την Τρίτη πως είδε τέσσερα πτώματα

Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι σκοτώθηκαν στην επίθεση που αποδόθηκε σε μέλη της Μπόκο Χαράμ στα όρια της πόλης Μαϊντουγκούρι, σύμφωνα με έναν κάτοικο και άλλες δύο πηγές που επικαλέστηκε το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ο στρατός της Νιγηρίας ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι απώθησε μια επίθεση στα όρια της Μαϊντουγκούρι, του λίκνου της τζιχαντιστικής οργάνωσης. Αυτή ήταν η πρώτη σημαντική έφοδος των μελών της Μπόκο Χαράμ εναντίον της πόλης από τον Ιούνιο.

Στην ανακοίνωσή του ο στρατός δεν έκανε λόγο για θύματα. Όμως ο Μούσα Αλκάλι, κάτοικος της περιοχής Μολάι, όπου επιτέθηκαν οι τζιχαντιστές, δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς την Τρίτη πως είδε τέσσερα πτώματα.

«Η Μπόκο Χαράμ εισέβαλε εν μέσω της μάχης στο Μολάι κι έβαλε φωτιά σε τρία σπίτια, πριν καταφθάσει ένα μαχητικό αεροσκάφος του στρατού», ανέφερε. «Τρεις άνθρωποι κάηκαν μέσα στα σπίτια τους», είπε και πρόσθεσε: «είδα τέσσερα πτώματα να απομακρύνονται από την περιοχή», διευκρινίζοντας ότι το τέταρτο θύμα έπεσε νεκρό από σφαίρες.

Ένα στέλεχος τοπικής παραστρατιωτικής οργάνωσης κι ένας αξιωματικός του στρατού επιβεβαίωσαν πως σκοτώθηκαν τέσσερις άμαχοι, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστούν τόσο επειδή δεν είχαν την έγκριση των ανωτέρων τους να κάνουν δηλώσεις σε ΜΜΕ, όσο κι εξαιτίας του φόβου αντιποίνων.

Ο στρατός ανέφερε ότι δεν υπέστη απώλειες.