Skip to main content

Νίκες για τους Πράσινους σε μεγάλες πόλεις της Γερμανίας

Οι Πράσινοι είναι επίσης η ισχυρότερη δύναμη σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις - όπως το Ντόρτμουντ, η Λειψία, το Κομπλεντς, το Βαρτζμπουργκ και το Κασέ

Οι Πράσινοι αναδεικνύονται πρώτη δύναμη στις μεγαλύτερες πόλεις της Γερμανίας, όπως γράφει η Die Welt.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Βερολίνο , οι Πράσινοι με 27,8 % στις ευρωεκλογές καθίστανται για πρώτη φορά σε μια εθνική ή κρατιδιακή αναμέτρηση ισχυρότερο κόμμα στην γερμανική πρωτεύουσα. Το CDU ακολούθησε με 14,6 % και το SPD τρίτο με 13,7 % - και για τα δύο κόμματα αυτά ήταν τα χειρότερα εκλογικά αποτελέσματα στο Βερολίνο.

Στο Αμβούργο, οι Πράσινοι αναδεικνύονται η ισχυρότερη δύναμη αποσπώντας το 31,2 % έναντι 19,8% των Σοσιαλδημοκρατών, οι οποίοι ήρθαν δεύτεροι και μόλις 17,7% των Χριστιανοδημοκρατών του CDU που ήρθαν τρίτο. Οι Πράσινοι γιορτάζουν "ιστορικά το καλύτερο αποτέλεσμα" στο Αμβούργο δήλωσε εκπρόσωπος του κόμματος.

Ακόμη και στην τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γερμανίας, το Μόναχο , οι Πράσινοι έχουν γίνει η ισχυρότερη δύναμη. Στην πρωτεύουσα της Βαυαρίας οι Πράσινοι απέσπασαν το 31,1 %, δηλαδή 11,6% περισσότερο από ό, τι το 2014. Οι Χριστιανοκοινωνιστές ακολουθούν με 26,9 %.

Οι Πράσινοι είναι επίσης η ισχυρότερη δύναμη σε αρκετές άλλες μεγάλες πόλεις - όπως το Ντόρτμουντ, η Λειψία, το Κομπλεντς, το Βαρτζμπουργκ και το Κασέλ.