Skip to main content

Νίκη με... απώλειες ο ΠΑΟΚ επί της Καρδίτσας

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Γιάνικ Φράνκε, ο οποίος έδωσε το σύνθημα για την ολική ανατροπή στο ματς για τους Θεσσαλονικείς στο τελευταίο δεκάλεπτο.

Με αντεπίθεση διαρκείας στην τέταρτη περίοδο, ο ΠΑΟΚ επικράτησε σήμερα, σε φιλικό επίπεδο, στη Θεσσαλονίκη, επί της Καρδίτσας με 80-75. Αναμέτρηση που αποτέλεσε το δεύτερο - στη σειρά- τεστ ανάμεσα στις δύο ομάδες, καθώς βρέθηκαν αντιμέτωπες σε ανάλογου χαρακτήρα ματς στην έδρα των Θεσσαλών (σ.σ. με δική τους νίκη τότε) το περασμένο Σάββατο (24/9).

Το παιχνίδι ήταν το 8ο φιλικό, από την έναρξη της προετοιμασίας του, για το σύνολο του Βαγγέλη Αγγέλου και η τελευταία δοκιμασία για τον «Δικέφαλο» πριν την έναρξη των επίσημων φετινών του υποχρεώσεων, για το Basketball Champions League, με αντίπαλο την Ντιζόν (5/10).

Στο 5’ αποβλήθηκαν για τις δύο ομάδες από τον αγώνα, καθώς πιάστηκαν στα χέρια, ο Χρήστος Σαλούστρος και ο Σαγίντ Πρίτζετ. Στα 2’39’’ πριν το φινάλε υποβασταζόμενος από το παρκέ για τον ΠΑΟΚ έφυγε ο Νίκος Τσιακμάς. Ο 23χρονος πόιντ τραυματίστηκε στον δεξιό αστράγαλο, σε επίθεση των «ασπρόμαυρων», επιχειρώντας σουτ τριών πόντων.

Κορυφαίος για τον ΠΑΟΚ ήταν ο Γιάνικ Φράνκε, ο οποίος έδωσε το... σύνθημα για την ολική ανατροπή στο ματς για τους Θεσσαλονικείς στο τελευταίο δεκάλεπτο. Τα διαδοχικά του τρίποντα, με τη στήριξη των Ρένφρο, Ντάρκο-Κέλι, επέτρεψαν στον «Δικέφαλο» να τρέξει σερί 20-5 (το 56-68 στο 30’, έγινε 76-73 στα 1’29’’ πριν τη λήξη), προβάδισμα που διατήρησε ο ΠΑΟΚ και έφρασε στο τελικό 80-75.

Νωρίτερα στο ματς, η Καρδίτσα (σ.σ. η οποία είχε απόντες τους Γόντικα, Αγραβάνη, Καρρά, Πεφάνη), με υπεροχή από τα μέσα της δεύτερης περιόδου και μετά, βρέθηκε στο 25’ («γράφοντας» σερί 10-30) στο +15 (το 36-31 έγινε 46-61).

Πάντως, με προβληματισμό και ανησυχία άφησαν την κεντρική σάλα του PAOK Sports Arena μετά το παιχνίδι οι άνθρωποι του «Δικέφαλου», λόγω των τραυματισμών που υπέστησαν στη διάρκεια της αναμέτρησης, στον αστράγαλο του δεξιού ποδιού τους αμφότεροι, οι Νίκος Τσιακμάς, Τζέιλεν Ράιλι.

Ο 23χρονος Ελληνας πόιντ άφησε υποβασταζόμενος το παρκέ, στα 2’39’’ πριν από το τέλος του ματς, ενώ ο Αμερικανός γκαρντ δε χρησιμοποιήθηκε, εξαιτίας του προβλήματός του, από την πρώτη περίοδο και μετά. Θα υποβληθούν και οι δύο άμεσα σε εξετάσεις για να εκτιμηθεί η σοβαρότητα της κατάστασής τους.

Τα δεκάλεπτα: 26-17, 42-43, 56-68, 80-75

Διαιτητές: Πουρσανίδης, Μπακάλης, Λουλουδιάδης

ΠΑΟΚ (Αρης Λυκογιάννης): Φράνκε 23 (5), Ντάρκο- Κέλι 6 (1), Ράιλι 7 (2), Τσιακμάς 1 , Χαντς 17 (1), Μαργαρίτης 7 (1), Πόλεϊ 4, Σλαφτσάκης, Χρηστίδης 2, Καμπερίδης 5 (1), Σαλούστρος, Ρένφρο 8.

ΚΑΡΔΙΤΣΑ (Βαγγέλης Αγγέλου): Μπεχάιμ 2 , Πριτζέτ 2, Μπέιτμον 8 (1), Αθηναίου 8 (2), Αλ. Καλαϊτζάκης 5 (1), Χάντερ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ