Skip to main content

Βήμα πρόκρισης με... φόρα από την Τούμπα για τον Άρη έναντι του ΟΦΗ (vid)

Παίζοντας καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα οι παίκτες του Άρη κατάφεραν να πετύχουν τρία γκολ και να έχουν προβάδισμα για τη ρεβάνς της Κρήτης

Ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης έναντι του ΟΦΗ απέκτησε απόψε ο Άρης αφού επικράτησε με 3-1  στο Κλ. Βικελίδης για τον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος.

Οι Κίτρινοι άνοιξαν το σκορ στο 16' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Μπρούνο Γκάμα, με την εσχάτη των ποινών να σφυρίζεται από τον διαιτητή Φωτιά μέσω του VAR μετά από τράβηγμα φανέλας και ανατροπή του Εντιαγέ μέσα στην περιοχή.

Πριν πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια ο Άρης διπλασίασε τα τέρματά του με ένα ακόμα πέναλτο που εκτέλεσε ο Αμπουμπακάρ Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, μετά από ανατροπή του Εντιαγέ από τον Μεγιάδο μέσα στην περιοχή των Κρητικών.

Οι παίκτες του ΟΦΗ έψαξαν τη μείωση του σκορ στις αρχές του β' ημιχρόνου και το κατάφεραν νωρίς, στο 56' με τον Καστάνιος που έκανε άνω κάτω την άμυνα του Άρη και εκτέλεσε με πλασέ τον Ντένις.

Στο 67' ο Άρης βρήκε και τρίτο γκολ με αυτογκόλ του Διαμαντή όμως στάθηκε άτυχος καθώς στην αρχή της φάσης υπήρχε οφσάιντ, με το VAR να ελέγχει τη φάση και τον διαιτητή Φωτιά να μη μετράει το τρίτο γκολ των Κιτρίνων.

Ο ΟΦΗ άγγιξε την ισοφάριση στο 76ο λεπτό. Ο Καστάνιος έβγαλε εξαιρετική κάθετη, ο Ντε Γκουζμάν τροφοδότησε με τη μία τον Λάμπρου που απέφυγε με εξαιρετική ντρίμπλα τον αντίπαλό του, για να κάνει το δυνατό διαγώνιο σουτ από πλάγια θέση και να στείλει τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Ντένις.

Στο 93' ο Άρης πέτυχε το 3-1. Μετά από φάση διαρκείας που ξεκίνησε από κόρνερ, ο Ιτούρμπε με εκληκτικό σουτ διαμόρφωσε το τελικό σκορ.