Skip to main content

Νίκη χωρίς αντίκρισμα για την Εθνική, 1-0 την Φινλανδία (video)

Η «γαλανόλευκη» κέρδισε τους Σκανδιναβούς στο ΟΑΚΑ όμως δεν κατάφερε να το κάνει με +2 γκολ διαφορά και πλέον δεν μπορεί να κυνηγήσει την πρώτη θέση.

Τη νίκη με 1-0 επί της Φινλανδίας κατέκτησε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου στο ΟΑΚΑ για την 5η αγωνιστική του UEFA Nations League.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κατάφερε να προηγηθεί στο 25΄καθώς μετά από προσπάθεια του Τοροσίδη και σέντρα από τα δεξιά, ο Πέλκας έπιασε από καλή θέση την κεφαλιά με τον Χραντέτσκι να αποκρούει, αλλά ο Γκράνλουντ στην προσπάθειά του να διώξει την μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της εστίας της ομάδας του.

Παρόλα αυτά όμως η «γαλανόλευκη» δεν κατάφερε να σκοράρει ξανά ισοφαρίζοντας τη διαφορά των +2 γκολ με την οποία ηττήθηκε στο Τάμπερε από τους Σκανδιναβούς με αποτέλεσμα πλέον να μην μπορεί και μαθηματικά στην ισοβαθμία να διεκδικήσει την πρωτιά στον όμιλο.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα (Αναστασιάδης): Βλαχοδήμος, Τοροσίδης, Μανωλάς (28' Σιόβας), Παπασταθόπουλος, Κούτρης, Ζέκα, Κουρμπέλης, Φορτούνης, Πέλκας (84' Μπακασέτας), Μάνταλος, Μήτρογλου (69' Κουλούρης).

Φινλανδία (Κάνερβα): Χραντέτσκι, Γκράνλουντ, Τόιβιο, Άραγιουρι, Ούρονεν, Καμαρά, Κάουκο, Λουντ, Σόιρι (73' Γένσεν), Τούομινεν (83' Πίρινεν), Πούκι (93' Λαμ).

Βαθμολογία

1) Φινλανδία 12 (5-1)

2) Ελλάδα 9 (4-4)

3) Ουγγαρία 7 (7-6)

4) Εσθονία 1 (3-9)

Η τελευταία αγωνιστική (Κυριακή 18 Νοεμβρίου)

Φινλανδία-Ουγγαρία

Ελλάδα-Εσθονία