Skip to main content

Νικοπολίδης: Αλλάζει η ομάδα, να κρατήσουμε τη φιλοσοφία

«Όποιος μπορεί να προσφέρει, θα έρθει. Θα δούμε ποια από τα "δικά μας" παιδιά θα προωθηθούν στην Ανδρών», δήλωσε ο τεχνικός της Εθνικής Ελπίδων.

Η Εθνική Ελπίδων που θα διεκδικήσει την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U21 2020-21 θα έχει σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ της καθώς θα αποχωρήσουν οι μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές, ωστόσο στοιχεία όπως το πάθος και η νοοτροπία νικητή που απέκτησε θα παραμείνουν ίδια και με αυτά θα πορευτεί και πάλι, σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό τεχνικό Αντώνη Νικοπολίδη.

«Mας έτυχαν ξανά ομάδες που αντιμετωπίσαμε πρόσφατα στην προκριματική φάση, η Κροατία, η Τσεχία και το Σαν Μαρίνο, οπότε ο όμιλος μοιάζει αρκετά με τον προηγούμενο, με την προσθήκη της Σκωτίας και της Λιθουανίας. Θα κάνουμε και πάλι την προσπάθειά μας, με μια ομάδα που θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό», σχολίασε αρχικά την κλήρωση ο εκλέκτορας της U21.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει εικόνα για την επόμενη γενιά της Εθνικής Ελπίδων, αφού το σκάουτινγκ βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη: «Όποιος μπορεί να προσφέρει, θα έρθει. Θα δούμε ποια από τα "δικά μας" παιδιά θα προωθηθούν στην Ανδρών, κάτι που είναι πάντοτε σημαντικό για τη λειτουργία των εθνικών ομάδων ως σύνολο. Έχουμε ήδη εικόνα για παιδιά που μπορούν να στελεχώσουν την ομάδα. Η Νέων έχει μπροστά της υποχρεώσεις, θα παρακολουθήσουμε την πορεία της στην Elite Round και θα δούμε ποιοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν από κει, υπάρχουν ωστόσο κι άλλα παιδιά που έχουμε στα υπόψιν. Εμείς, με τη νέα πλέον μορφή, θα ξεκινήσουμε την προετοιμασία μας από τον Μάρτιο, με στόχο να είμαστε έτοιμοι σε όλα τα επίπεδα για τις αγωνιστικές υποχρεώσεις μας που ξεκινούν τον Ιούνιο. Είναι σημαντικό ότι θα παραμείνουν κάποιοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι ως παλαιότεροι θα συμβάλλουν κι αυτοί ώστε να εμφυσήσουμε στους καινούριους τη νοοτροπία που είχε ως τώρα η ομάδα».

Σε αυτήν ακριβώς τη νοοτροπία και τη διατήρησή της, εστίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός: «Παρουσιάσαμε στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού 2018-19 ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο, δείξαμε ότι στόχος μας ήταν η νίκη σε όλα τα παιχνίδια, αγωνιζόμασταν με αυτοθυσία και πάθος, στοιχεία που μας πήγαν ως τα play off, ένα μόλις βήμα από την πρόκριση στην τελική φάση. Θα βασιστούμε εκ νέου στα ίδια στοιχεία, ανεξάρτητα από το γεγονός ότι θα αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η ομάδα, λόγω της αποχώρησης των παιδιών που ξεπέρασαν το όριο ηλικίας και της προσθήκης νέων. Σημασία έχει να διατηρηθεί η φιλοσοφία ανεξαρτήτως προσώπων. Ο στόχος είναι βέβαια να πάρουμε την πρόκριση, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να καλλιεργείται σωστή ποδοσφαιρική νοοτροπία στους ποδοσφαιριστές».