Skip to main content

Νίκος Παπανδρέου: Καμία ομοιότητα του Αλέξη Τσίπρα με τον Ανδρέα

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας του κυρίου Παπανδρέου όπως γνωστοποίησε βρίσκονται «μεγάλες δημόσιες επενδύσεις για να έχουμε θέσεις εργασίας»

«Αισθάνομαι πιο παραγωγικός εάν εκλεγώ ευρωβουλευτής» δήλωσε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Νίκος Παπανδρέου στο radio North 98 εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να είναι υποψήφιος για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και προσθέτοντας « έχω ζήσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό, η Ευρώπη καλώς ή κακώς ορίζει και το δικό μας μέλλον όπως είναι τα πράγματα και θα έχουμε και μια πολιτική μάχη εκεί, δεν θέλω να λείψω από αυτή τη πολιτική μάχη που θα έχουμε με τη δεξιά, με την ομάδα των ευρωσοσιαλιστών που θα είμαι εκεί».

Στην κορυφή της ευρωπαϊκής ατζέντας του κυρίου Παπανδρέου όπως γνωστοποίησε βρίσκονται «μεγάλες δημόσιες επενδύσεις για να έχουμε θέσεις εργασίας, αλλά στο χώρο της κλιματικής αλλαγής, δηλαδή στην πράσινη τεχνολογία, στις ΑΕΠ».

Για το μεταναστευτικό, ο Νίκος Παπανδρέου εξήγησε πως η πρόταση είναι «ενιαίο σύστημα ευρωπαϊκού ασύλου, ώστε όταν φτάνουν στα δικά μας νησιά να βλέπουν ένα οργανωμένο κράτος».

Αναφερόμενος στις όποιες ομοιότητες του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ επεσήμανε «ένας λόγος που ορθώνει ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αυτό το προοδευτικό σχήμα, αλλά γίνεται λίγο διχαστικός ο λόγος. Οι ρίζες του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ διαφορετικές, ξεκινάει από μια εξαρχειακή αντίληψη».

Απαντώντας στο ερώτημα πως πολλοί παρομοιάζουν τον Αλέξη Τσίπρα με τον πατέρα του Ανδρέα Παπανδρέου, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής υπογράμμισε «θα είχε συμφιλιωτικό λόγο ο Ανδρέας δεν θα είχε το εχθρικό, ή εσείς ή εμείς, αλλά ας το κρίνει ο λαός, εγώ δεν το βλέπω».

Όσον αφορά τη Συμφωνία των Πρεσπών ο κύριος Παπανδρέου τάχθηκε κατά αυτής και σχολίασε « όταν υπογράψουν δύο χώρες είναι πολύ δύσκολο να ανατρέψουμε αυτή τη συμφωνία ως συμφωνία. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να ταλαιπωρήσουμε τη κατάσταση, να δούμε αν μπορούμε να τη βελτιώσουμε. Να χρησιμοποιήσουμε την προσπάθεια αυτής της καινούριας ονομασίας να μπούνε στην Ευρώπη, να τους ταράξουμε στην εφαρμοστικότητα και να δούμε αν υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης, εγώ δεν το βάζω κάτω ακόμη».