Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2020
x

ΝΙΚΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ Η ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σταθερά προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, ανέφερε ο κ. Ξυδάκης.

"Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι εθνική υπόθεση", δηλώνει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Ξυδάκης, και προτρέπει για "Διαφάνεια παντού"!

Με αφορμή τον έλεγχο διαχείρισης της ΑΕΠΙ και το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που είδε το φως της δημοσιότητας ο Νίκος Ξυδάκης, ο οποίος στη διάρκεια της θητείας του ως υπουργός πολιτισμού παρήγγειλε το καλοκαίρι του 2015 το διαχειριστικό έλεγχο, σε δήλωση που ανήρτησε στην ιστοσελίδα του αναφέρει: "To δημοσιευθέν πόρισμα διαχειριστικού ελέγχου της ΑΕΠΙ,επιβεβαιώνει με τον εναργέστερο τρόπο την πάγια ανάγκη και διακηρυγμένη θέση της Αριστεράς για διαρκή πόλεμο κατά της διαφθοράς, υπέρ της διαφάνειας και του δημοσίου συμφέροντος.Η μάχη κατά της διαφθοράς είναι εθνική υπόθεση. Οι πολιτικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κινούνται σταθερά προς την κατεύθυνση της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης και απόδοσης δικαιοσύνης.Οι υποθέσεις Siemens, Energa, Proton Bank, ΚΕΛΠΝΟ, Novartis, μεταξύ πολλών άλλων, δείχνουν τον ακολουθητέο δρόμο για την εξυγίανση του δημόσιου βίου".
 
"Ο διαχειριστικός έλεγχος", συνεχίζει, "στον γνωστό Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης ΑΕΠΙ είναι το πρώτο βήμα, μόνον, σε μια σειρά επιβαλλόμενων ενεργειών και θεσμίσεων, προκειμένου να αποκατασταθεί η έννομη τάξη και να θωρακιστούν τα συμφέροντα δημιουργών και χρηστών. Ως υπουργός Πολιτισμού που για πρώτη φορά παρήγγειλε διαχειριστικό έλεγχο στην ΑΕΠΙ, το καλοκαίρι του 2015, και επί της θητείας του θεσπίστηκε το Προεδρικό Διάταγμα που έδινε κυρωτικές αρμοδιότητες στον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας, δηλώνω ότι από τη θέση του εκλεγμένου βουλευτή και σε συνεργασία με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, τους συναδέλφους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και τους δικαιούχους δημιουργούς, θα συνεχίσω τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την ολοκλήρωση των ελέγχων, τη διασφάλιση διαφανούς και ομαλής συνέχειας στο σύστημα πνευματικών δικαιωμάτων, την αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου και τη διαρκή, λυσιτελή υπεράσπιση του δημοσίου συμφέροντος και των δικαιωμάτων των δημιουργών, αλλά και της αποδοτικής λειτουργίας των επιχειρήσεων προς όφελος όλων. Χρηστή διαχείριση στους Οργανισμούς Συλλογικής Διαχείρισης σημαίνει δίκαιη αμοιβή των δημιουργών και μικρότερο λειτουργικό κόστος για τις δεκάδες χιλιάδες καφέ, μπαρ, ξενοδοχεία κλπ". Και καταλήγει λέγοντας: "Διαφάνεια παντού!".
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ