Skip to main content

Σήκωσε μπάρες ο συνοριακός σταθμός Νυμφαία για τους τουρίστες

Ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας Κομοτηνής σήκωσε τις μπάρες για τους τουρίστες από σήμερα στις 7 το πρωί - Οι εισερχόμενοι υποβάλλονται σε test

Σήκωσε μπάρες για τους τουρίστες από σήμερα στις 7 το πρωί ο συνοριακός σταθμός της Νυμφαίας Κομοτηνής.

Ο διαβατηριακός έλεγχός τους διενεργείται κατά την είσοδό τους στο ελληνικό έδαφος από τους αστυνομικούς του Σταθμού.

Στη συνεχεία υποβάλλονται σε Covid Rapid Test από συνεργείο του ΕΟΔΥ στο σημείο που ελέγχου που διαμορφώθηκε σε απόσταση περίπου 2 χιλιομέτρων.

Οι εισερχόμενοι πρέπει να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων· ενώ υποχρεούνται να έχουν υποβάλλει και δήλωση PLF.

Αρχικά, και δεδομένου οτι οι ροές δεν είναι ακόμη αυξημένες, σε Rapid Test υποβάλλονται όλοι οι εισερχόμενοι. Ωστόσο, όταν οι ροές αυξηθούν, τα Rapid Test θα γίνονται δειγματοληπτικά, με έμφαση σε όσους με βάση τη δήλωση PLF θα προέρχονται από επιβαρυμένες επιδημιολογικά χώρες ή και περιοχές χωρών.

Η διέλευση των τουριστών θα διεξάγεται από τις 7 το πρωί ως τις 11 το βράδυ.

Από Ελλάδα προς Βουλγαρία

Όσον αφορά τη διέλευση από Ελλάδα προς Βουλγαρία, οι μετακινούμενοι θα πρέπει να να φέρουν μαζί τους είτε βεβαίωση εμβολιασμού ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί τουλάχιστον πριν 14 μέρες, είτε αρνητικό PCR τεστ 72 ωρών, είτε βεβαίωση Rapid Test 24 ωρών, είτε βεβαίωση αντισωμάτων. Με τα ίδια μπορούν και να επιστρέψουν.

Πηγή: inkomotini.news