Skip to main content

Νησιά Φίτζι: Νέο κρούσμα κορωνοϊού μετά από 78 μέρες

Ο πρωθυπουργός των Φίτζι διευκρίνισε ότι πρόκειται για 66χρονο με SARS-CoV-2, ο οποίος βρισκόταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Ινδία.

Έπειτα από 78 μέρες χωρίς κορωνοϊό, ο πρωθυπουργός των Φίτζι Φρανκ Μπαϊνιμαράμα, γνωστοποίησε σήμερα ότι καταγράφηκε ένα νέο κρούσμα στη χώρα.

Ο πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι ένας 66χρονος διαγνώσθηκε με SARS-CoV-2, ενώ βρισκόταν σε καραντίνα μετά την επιστροφή του από την Ινδία.

Πρόκειται για το 19ο κρούσμα που καταγράφεται στην μικρή αυτή χώρα του Νοτίου Ειρηνικού, η οποία δεν αναμένει ότι αυτό θα είναι και το τελευταίο της.

«Έχουμε ένα επιβεβαιωμένο κρούσμα της νόσου Covid-19 σε πολίτη, ο οποίος επέστρεψε στη χώρα και ο οποίος τέθηκε σε περιορισμό σε κέντρο καραντίνας, που χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση», υπογράμμισε ο Μπαϊνιμαράμα.

Όλοι όσοι φτάνουν στα Φίτζι τίθενται σε καραντίνα 14 ημερών.

Ο ασκών προσωρινά χρέη υπουργού Υγείας, Τζέιμς Φονγκ, δήλωσε ότι τα Φίτζι απείχαν μέχρι σήμερα σκοπίμως να ανακοινώσουν ότι έχουν απαλλαγεί από τον νέο κορωνοϊό.

«Μολονότι στα Φίτζι δεν υπάρχουν κρούσματα τοπικής μετάδοσης, η πανδημία εξακολουθεί να μαίνεται πέραν των ακτών μας», υπογράμμισε ο Φονγκ, σημειώνοντας ότι δεν εξεπλάγην από το νέο αυτό κρούσμα που καταγράφηκε χθες, Κυριακή.