Skip to main content

Nissan Land Glider

Η Nissan προσθέτει ένα ακόμη μέλος στη μελλοντική οικογένεια των μοντέλων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μετά το Leaf, ήρθε η σειρά του Land Glider, ενός διθέσιου αυτοκινήτου που δανείζεται στοιχεία από
Η Nissan προσθέτει ένα ακόμη μέλος στη μελλοντική οικογένεια των μοντέλων με μηδενικές εκπομπές ρύπων. Μετά το Leaf, ήρθε η σειρά του Land Glider, ενός διθέσιου αυτοκινήτου που δανείζεται στοιχεία από τις μοτοσικλέτες. Η ιαπωνική εταιρεία φαντάζεται κάπως έτσι τις μελλοντικές μετακινήσεις σε αστικό περιβάλλον.

Το μικρό πλάτος (1,1 μέτρο) καθιστά το Land Glider ιδανικό για τις κυκλοφοριακές συνθήκες των μεγαλουπόλεων, ενώ και το μήκος του (3,1 μέτρα) διευκολύνει την εύρεση θέσης στάθμευσης. Στόχος των σχεδιαστών ήταν η δημιουργία ενός αυτοκινήτου με περιορισμένο πλάτος, χωρίς όμως αυτό το στοιχείο να επηρεάζει την οδική του συμπεριφορά. Άντλησαν λοιπόν έμπνευση από τις μοτοσικλέτες, ώστε το αμάξωμα και οι τροχοί να γέρνουν στις στροφές έως 17 μοίρες.

Αισθητήρες υπολογίζουν ανά πάσα στιγμή την ταχύτητα του Land Glider αλλά την πορεία που θέλει να ακολουθήσει ο οδηγός μέσω του συστήματος διεύθυνσης, ώστε να δοθεί στο αμάξωμα η απαραίτητη κλίση. Την κίνηση αναλαμβάνουν δύο ηλεκτροκινητήρες, τοποθετημένοι στον πίσω άξονα, οι οποίοι δέχονται την απαραίτητη ενέργεια από μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Το εσωτερικό Land Glider δεν θα μπορούσε να είναι συμβατικό, με τον επιβάτη να κάθεται πίσω από τον οδηγό. Το τιμόνι αλλά και το κόκπιτ παραπέμπουν ευθέως σε αεροσκάφος. Εξάλλου και το όνομα Glider σημαίνει ανεμοπλάνο.