Skip to main content

Νίτσας για οικογενειακό γιατρό: Οι πολίτες να μην βρίσκονται σε πανικό

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους γιατρούς, όπως μέχρι σήμερα

Κριτική στο υπουργείο Υγείας για το πρόγραμμα του οικογενειακού γιατρού ασκεί ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας.

Όπως αναφέρει, «ο στρεβλός τρόπος με τον οποίο το υπουργείο Υγείας προσεγγίζει το ευαίσθητο θέμα του οικογενειακού γιατρού, οδηγεί την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) σε... αδιέξοδο». 

«Οι πολίτες βρίσκονται σε πανικό καθώς δεν υπάρχει ικανός αριθμός οικογενειακών γιατρών για να καλύψει όλο τον πληθυσμό! Ενδεικτικά σήμερα, για τοn νομό Θεσσαλονίκης οικογενειακοί γιατροί, συμβεβλημένοι και του δημόσιου τομέα, δεν φτάνουν παρά να καλύψουν το... 1/4 του πληθυσμού» πρόσθεσε ο κ. Νίτσας.
 
Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι θα συνεχίσουν να εξετάζονται από όλους τους γιατρούς, όπως μέχρι σήμερα, ασχέτως της εγγραφής τους σε οικογενειακό γιατρό.

«Καλούμε την ηγεσία του υπουργείου υγείας συναισθανόμενη την ευθύνη του απέναντι στους πολίτες, να αναμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει το θέμα της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) και των οικογενειακών γιατρών, ώστε όλοι οι πολίτες να μπορούν να βρουν οικογενειακό γιατρό με ελεύθερη επιλογή», τονίζει ο πρόεδρος του ΙΣΘ Νίκος Νίτσας.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με άλλους Ιατρικούς Συλλόγους της Κεντρικής Μακεδονίας και τις επαγγελματικές ενώσεις παθολόγων και γενικών γιατρών, έχει καταθέσει προτάσεις για ολοκληρωμένο σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας το οποίο βρίσκεται εδώ και πολλούς μήνες στα συρτάρια του Υπουργείου.