Skip to main content

Ν. Μουδανιά: Σε εξέλιξη μίνι υπουργικό για τη θεομηνία στη Χαλκιδική

Συσκέψεις επί συσκέψεων από πολύ νωρίς το πρωί στη Χαλκιδική μετά τη σοβαρή καταστροφή στον νομό από την σφοδρότατη κακοκαιρία.

Λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία τους οι νέοι υπουργοί της κυβέρνησης Μητσοτάκη καλούνται να αντιμετωπίσουν μια σοβαρή φυσική καταστροφή στη Χαλκιδική.

Στελέχη του υπουργικού συμβουλίου έφτασαν σήμερα το πρωί στα Νέα Μουδανιά, όπου στο δημαρχείο Νέας Προποντίδας γίνεται διυπουργική σύσκεψη ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των ζημιών που υπέστησαν σπίτια και επιχειρήσεις από την πρωτοφανή χθεσινοβραδινή κακοκαιρία.

Μετά την αρχική σύσκεψη τις πρώτες πρωινές ώρες, υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ακολουθεί η δεύτερη σύσκεψη όπου εκτός του παραπάνω υπουργού συμμετέχουν ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος, ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο νέος γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς και φυσικά ο περιφεριάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας που βρίσκεται από την πρώτη στιγμή της θεομηνίας στην περιοχή.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης αποχώρησε λίγο μετά την έναρξη της σύσκεψης προκειμένου να συντονίσει τις ενέργειες των σωμάτων ασφαλείας. Δεν θέλησε να κάνει δήλωση για την κατάσταση που αντίκρισε νωρίτερα στην επιθεώρηση των περιοχών που επλήγησαν από τη θεομηνία, ενώ ευχαρίστησε τις ηγεσίες της πυροσβεστικής υπηρεσίας, της αστυνομίας και του λιμενικού στην περιοχή για την άμεση επέμβαση όπου αυτή χρειάστηκε.