Πέμπτη 6 Αυγούστου 2020
x

Ν.ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ: ΑΠΟΔΕΙΞΑΜΕ ΟΤΙ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΑ

Περήφανος που βρίσκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ με ανάρτηση του στο twitter.

«Πήραμε τη μοίρα μας στα χέρια μας. Γράφουμε Ιστορία, ανοίγοντας το δικό μας μέλλον. Αποδείξαμε ότι τα θαύματα είναι δυνατά. Δείξαμε ότι είμαστε Ευρωπαίοι, όχι μόνο γεωγραφικά, αλλά επίσης με τους όρους των ευρωπαϊκών αξιών. Είμαι περήφανος που είμαι στη σωστή πλευρά της Ιστορίας» έγραψε σε tweet του ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, λίγες ώρες μετά την υπερψήφιση της Αναθεώρησης του Συντάγματος από τη Βουλή της γειτονικής χώρας, στη βάση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Μαζί με άλλους ευρωπαίους αξιωματούχους που χαιρέτισαν την έγκριση των συνταγματικών τροπολογιών στη Βουλή της πΔΓΜ για την αλλαγή του ονόματος της χώρας, η Αυστριακή υπουργός Εξωτερικών, Κάριν Κνάισλ, εξέφρασε την ελπίδα ότι η απομάκρυνση «ενός σημαντικού εμποδίου για την περαιτέρω ευρωπαϊκή ενσωμάτωση της χώρας στους ευρωπαϊκούς θεσμούς» ανοίγει τον δρόμο για την ΕΕ να ξεκινήσει τον Ιούνιο τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με τη βαλκανική χώρα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ