Skip to main content

No space, just a place: Η σουρεάλ έκθεση του οίκου Gucci στη Σεούλ

Το πολυεπίπεδο πρότζεκτ στοχεύει στην υποστήριξη του πλούσιου πολιτιστικού τοπίου και της σκηνής σύγχρονης τέχνης της Σεούλ.

Μία νέα έκθεση του οίκου Gucci με τίτλο «No Space, Just A Place. Eterotopia» διοργανώνεται στο Μουσείο Daelim στη Σεούλ και προτείνει έναν νέο ορισμό του «άλλου χώρου» ως τόπου στον οποίο είναι εφικτή η κατανόηση της διαφορετικότητας.

Το πολυεπίπεδο πρότζεκτ που επιμελήθηκαν η Μίριαμ Μπεν Σαλάχ και ο επικεφαλής σχεδιαστής του Gucci, Αλεσάντρο Μικέλε, σύμφωνα με τον ιταλικό οίκο μόδας, στοχεύει στην υποστήριξη του πλούσιου πολιτιστικού τοπίου και της σκηνής σύγχρονης τέχνης της Σεούλ, αντλώντας έμπνευση από τη «σύνθετη ιστορία ανεξάρτητων και εναλλακτικών χώρων τέχνης» στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η ιδέα της προξενίας, όπως ήταν γνωστή στην Αρχαία Ελλάδα βρίσκεται στον πυρήνα της έκθεσης που επιδιώκει αναδείξει το «είμαστε μαζί» αλλά «δεν είμαστε ίδιοι».

Ανεξάρτητοι χώροι τέχνης της Σεούλ και οι ομάδες τους, αποτελούμενες από καλλιτέχνες απ΄όλο τον κόσμο παρουσιάζουν ένα πρότζεκτ τους με τη μορφή μεγάλης εγκατάστασης στην έκθεση που εκτείνεται στους τρεις ορόφους του Μουσείου.

«Κάθε έργο είναι θεματικά συνδεδεμένο με την ιδέα των εναλλακτικών χώρων ως ουτοπικού τόπου στον οποίο θα δημιουργηθούν νέες δυναμικές αφηγήσεις, βασισμένες στην κατανόηση της ετερότητας και στην εξερεύνηση των μειονοτικών ταυτοτήτων» σύμφωνα με τον ιταλικό οίκο.

Δείτε την έκθεση διαδικτυακά εδώ.