Skip to main content

Νομαρχία Λάρισας: Από σήμερα το επίδομα Αλληλεγγύης

Πρώτη πανελλαδικά η Νομαρχία Λάρισας κατορθώνει να πληρώσει από σήμερα, Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το Επίδομα Αλληλεγγύης σε 4.835 άπορους του νομού.
Πρώτη πανελλαδικά η Νομαρχία Λάρισας κατορθώνει να πληρώσει από αύριο Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου το Επίδομα Αλληλεγγύης σε 4.835 άπορους του ν. Λάρισας.
Ήδη από χθες Τετάρτη, η Νομαρχία είχε διαβιβάσει τις σχετικές καταστάσεις στα ΕΛΤΑ όπου θα πρέπει να προσέλθουν οι δικαιούχοι.

«Έγινε κυριολεκτικά ένας αγώνας δρόμου από τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας της Νομαρχίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αρμόδιος  αντινομάρχης κ. Νίκος Κουτσογιάννης και συμπλήρωσε: «Αν σκεφθεί κανείς ότι οι περισσότερες Νομαρχίες όπως της Θεσσαλονίκης ή του Πειραιά ανακοίνωσαν ότι η καταβολή του Επιδόματος θα ξεκινήσει στις 30 Δεκεμβρίου, καταλαβαίνει ότι πρόκειται για επίτευγμα που θα ανακουφίσει μέσα στις γιορτές σχεδόν 5.000 συμπολίτες μας…»

Το έκτακτο αυτό Επίδομα (α’ δόση) που κυμαίνεται κατά περίπτωση από 200 έως και 650 ευρώ, θα λάβουν :
Α) οι 3.800 περίπου μόνιμοι  άποροι που λαμβάνουν έτσι κι αλλιώς και τακτικό Προνοιακό επίδομα
Β) 1000 περίπου ανασφάλιστοι που θα λάβουν το επίδομα Αλληλεγγύης.
Η Νομαρχία κατόρθωσε να καταβάλλει  άμεσα το Επίδομα Αλληλεγγύης, καθώς εργάστηκε υπερωριακά και έστειλε αμέσως τις καταστάσεις στο Υπουργείο που με τη σειρά του απέστειλε τα χρήματα προκειμένου να προλάβει την καταβολή, πριν τις γιορτές.

‘Εξάλλου, όπως πάντα πράττει, η Νομαρχία Λάρισας, μετά από εντολή του νομάρχη κ. Λουκά Κατσαρού κατέβαλε και φέτος νωρίτερα το τακτικό Επίδομα Πρόνοιας προς τους 3.800 τακτικούς επιδοτούμενους, προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εορταστικές τους ανάγκες.

*Σημειώνεται ότι οι δικαιούχοι του Επιδόματος Αλληλεγγύης άλλων Ταμείων θα πληρωθούν μέσω του ασφαλιστικού τους φορέα.