Skip to main content

Νόμος Κατρούγκαλου: Επικουρικές συντάξεις των 31,87 ευρώ

Ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ένσημα 15 χρόνων, που συνταξιοδοτήθηκε φέτος με μειωμένη σύνταξη και χαμηλές αποδοχές, έλαβε επικουρική 33,91 ευρώ

Επικουρικές συντάξεις των 33,91 ευρώ το, μήνα φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελεύθερος Τύπος», ασφαλισμένη στο ΙΚΑ με ένσημα 15 χρόνων, που συνταξιοδοτήθηκε το 2019 με καθεστώς μειωμένης σύνταξης και με χαμηλές αποδοχές (άλλοτε πλήρους και άλλοτε μερικής απασχόλησης), έλαβε επικουρική με τον νόμο Κατρούγκαλου 33,91 ευρώ τον μήνα. Αυτή η επικουρική είναι μικτή, καθώς με νόμο του ΣΥΡΙΖΑ, το 2015 ορίστηκε σε όλες τις επικουρικές και εισφορά ασθενείας 6%.

Αυτό, σύμφωνα με το δημοσίευμα, σημαίνει ότι τα 33,91 ευρώ εξαιτίας της εισφοράς θα μειωθούν στα 31,87 ευρώ τον μήνα. Δηλαδή, η ετήσια επικουρική σύνταξη της ασφαλισμένης αγγίζει τα 382,44 ευρώ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας, η εν λόγω απόφαση δεν είναι η μοναδική και αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα για τις επικουρικές συντάξεις που έρχονται σε όσους αποχωρούν όχι με 15 χρόνια αλλά ακόμη και με 30, εάν έχουν χαμηλές αποδοχές στην επαγγελματική τους πορεία.